Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Burgerluchtvaart is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

03-05-2001

CNV Burgerluchtvaart niet ontevreden met eindbod Martinair

Het grondpersoneel van Martinair krijgt per 1 juli aanstaande een loonsverhoging van 0,5 procent. Op 1 december van dit jaar volgt een eenmalige uitkering van opnieuw 0,5 procent van het jaarsalaris. Bovendien kan het grondpersoneel rekenen op een automatische prijscompensatie vanaf 1 januari 2002, al is die gedurende de looptijd van de cao gemaximeerd tot 3 procent. Vakgroepbestuurder Ingeborg Baltussen van CNV Burgerluchtvaart is ingenomen met het bod, dat donderdagmiddag laat tot stand kwam. De cao geldt voor bijna 700 werknemers.

Baltussen:" Mede gezien de slechte(re) bedrijfsresultaten van de vliegmaatschappij vind ik dit een alleszins redelijke uitkomst van de cao-onderhandelingen. Daarom durf ik deze uitkomst wel met een positief advies voor te leggen aan onze leden."

Naast de loonsverhoging wordt het personeel in de nieuwe eenjarige cao meer inzicht beloofd over de individuele carrièremogelijkheden. In het kader van employability (lees de persoonlijke
ontplooiiingsmogelijkheden) is tevens een betere vergoeding voor studiekosten in het vooruitzicht gesteld door de Martinairdirectie.

CNV Burgerluchtvaart bereikte in de cao-onderhandelingen tevens dat er betere afspraken zijn gemaakt over ploegendiensten voor de oudere medewerkers en het beschikbaar stellen van extra vrije dagen voor deze groep werknemers. Bovendien wordt een pilotproject gestart voor tele-werken, dit mede in verband met de hele bereikbaarheidsdiscussie rond Schiphol.

Nadere inlichtingen:

Ingeborg Baltussen (vakgroepbestuurder)
06 - 22 39 30 23
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030-6348243