Gemeente Hilversum

100.000 bezoekers voor gemeentelijke website

Op 3 mei aanstaande hoopt de gemeente Hilversum de 100.000e bezoeker te verwelkomen op haar website www.hilversum.nl Dat is zo´n acht weken voordat de tweede generatie website van de gemeente de lucht ingaat. Recentelijk heeft de gemeenteraad de voorstellen rond de vernieuwing van de website goedgekeurd.

In januari 1998 is Hilversum gestart met haar website. Vanaf 10 juni van dat jaar is zij de bezoekersaantallen gaan meten. Vooral het laatste jaar is het gemiddeld aantal bezoekers sterk gestegen. Dagelijks ontvangt de website gemiddeld 250 bezoekers. Het hoogste aantal was dit jaar op 24 februari toen de teller 510 bezoekers registreerde.

Voor de gemeente Hilversum zijn de stijgende bezoekersaantallen een extra steun in de rug voor de verdere ontwikkeling van de site. Recent heeft de gemeenteraad zijn goedkeuring uitgesproken om een half miljoen gulden te investeren in de verbetering van de elektronische communicatie.

Vanaf 1 juli moet de vernieuwde website gerealiseerd zijn. Het Hilversumse mediabedrijf Valkieser tekent voor de bouw. De maanden daarna worden er steeds meer functionaliteiten aan de site gekoppeld zodat de inwoners van Hilversum efficiënter geholpen kunnen worden.

Zo zal het mogelijk zijn om via de website afspraken te maken met ambtenaren en afspraken te maken voor specifieke diensten. Ook zullen alle producten en diensten via www. hilversum. nl toegankelijk worden gemaakt.