Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



O amor, de liefde natuurlijk

erotiek in dans en gebaar



De vloer is bed wanneer de liefde overmant.
Op hoogpolig tapijt of op het hardst parket,
als liefde om naar bed te gaan niet wachten kan, vormen wij lijf aan lijf het vochtige ballet.
Om uit te rusten van het liefdesspel gaan wij naar bed)

In deze theatervoorstelling staan de erotische gedichten uit de cyclus O amor natural van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade centraal. Zes acteurs van het Handtheater declameren de verzen in een surrealistisch en sensueel décor. Zij spreken de taal van de liefde, maar niet in gesproken woorden. De acteurs vertellen in Nederlandse Gebarentaal (NGT), mime en dans. Dit levert een erotisch spel op van abstracte gebaren en prachtige bewegingen waarmee de ruimte wordt gevuld. Voor O amor, de liefde natuurlijk is muziek gecomponeerd door Alan Purves.
Omdat er bij deze voorstelling niet getolkt wordt, krijgt iedereen die de voorstelling bezoekt een boekje met daarin de gedichten.

Sinds tien jaar maakt het Handtheater producties voor doven en belangstellende horenden. Zij streven naar officiële erkenning van NGT en onlangs heeft de Nederlandse regering hiertoe stappen gezet. Voor wie meer van NGT wil weten: in de weken voorafgaand aan deze voorstelling wordt een workshop gebarentaal gegeven



O amor, de liefde natuurlijk
Donderdag 3 mei
20.30 uur, Blauwe Zaal Auditorium