Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie West-Vlaanderen steunt (kleinschalige) projecten voor individueel (thuis) wonende ouderen
Brugge, 3/5/2001
Meer en meer ouderen opteren ervoor om zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen, ook als zij wat meer zorg nodig hebben. Heel wat organisaties uit het welzijnsveld hebben plannen of experimenteren reeds met initiatieven om aan deze positieve trend te beantwoorden. Om deze experimentele dynamiek financieel te ondersteunen, deed het provinciebestuur West-Vlaanderen vorig jaar een oproep voor kleinschalige vernieuwende projecten voor individueel (thuis)wonende ouderen.

In 2000 dienden 6 organisaties een project in. De bestendige deputatie neemt hier eerstdaags een beslissing in. Ook in 2001 doet het provinciebestuur een oproep voor kleinschalige, vernieuwende projecten.

De oproep is gericht naar individuele of samenwerkende vzws, gemeenten, OCMWs, erkende sociale huisvestingsmaatschappijen en feitelijke verenigingen.
De projecten dienen te kaderen in één van de drie volgende themas : bevorderen van zelfredzaamheid, voorkomen en/of bestrijden van vereenzaming of wegwerken van onveiligheidsgevoelens bij ouderen Het projectvoorstellen dienen op vlak van aanpak, processen of methodieken een experimenteel en/of vernieuwend karakter te hebben. Het vernieuwend karakter houdt tevens in dat het project nog niet langer dan 2 jaar actief mag zijn. De reguliere werking van een organisatie wordt niet als een project beschouwd. Een werking die reeds door de provincie gesubsidieerd wordt, komt eveneens niet in deze context voor subsidiëring in aanmerking.
De éénmalige financiële steun bedraagt minimum 50.000 BEF en maximum 150.000 BEF. Projecten dienen vóór 31 mei 2001 ingestuurd te worden.

HET AANVRAAGFORMULIER IS VERKRIJGBAAR BIJ DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN, DIENST WELZIJN, KONING LEOPOLD III-LAAN 41 TE 8200 SINT-ANDRIES.
MEER INFORMATIE IS TE BEKOMEN BIJ INGRID VYVEY 050/40.33.13 OF MICHEL DE WIT 050/40.33.14.