Arcadis

PERSBERICHT

Arnhem, 7 mei 2001

KUNSTGRASVOETBALVELD "ARCADIS REALPLAY" OFFICIEEL GOEDGEKEURD DOOR NOC*NSF/KNVB

Eind vorige week is het door ARCADIS ontwikkelde "RealPlay" kunstgrasvoetbalveld officieel goedgekeurd door NOC*NSF/KNVB. Het ARCADIS RealPlay kunstgrasvoetbalveld is qua spelbeleving en balgedrag te vergelijken met natuurgras. ARCADIS verwacht dat de ontwikkeling van natuurgras naar kunstgras hiermee in Nederland snel zal doorzetten. De UEFA en FIFA hebben zich ook positief uitgesproken over deze nieuwe generatie kunstgras en zien dit nieuwe type kunstgrasveld als een waardevolle en gelijkwaardige vervanging van natuurgras. Men is ervan overtuigd dat zelfs internationale topwedstrijden hierop gespeeld kunnen worden, en dat eerder op korte dan op lange termijn.

Het rubberingestrooide kunstgrasvoetbalveld van ARCADIS heeft de naam RealPlay meegekregen. Het is net alsof je op een natuurgrasveld speelt. De slidingvriendelijke en speltechnische eigenschappen van dit type kunstgrasveld maken het mogelijk om zonder beperkingen voetbal te spelen. De gebruikte vezels in het veld nemen bij slidings de warmte op, waardoor spelers geen schroeiwonden kunnen oplopen. Tevens is het veld altijd bespeelbaar en van een constante kwaliteit. Het onderhoud is minimaal en vrij eenvoudig uit te voeren.

ARCADIS was in 2000 al betrokken bij de aanleg van het rubberingestrooide kunstgrasvoetbalveld van PSV in Eindhoven en is inmiddels gestart met de realisatie dit type kunstgrasvelden bij de hoofdklassers v.v. Hercules in Utrecht en bij v.v. UVS in Leiden.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programmas van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. Afkomstig uit de publieke en private sector, doen onze opdrachtgevers een beroep op ons voor een breed scala aan geïntegreerde diensten: haalbaarheidsstudies, ontwerp, engineering, project management, implementatie, onderhoud en beheer, en daarnaast voor de bijbehorende juridische en financiële diensten.