Universiteit van Amsterdam



UvA Agenda




Titel Amsterdamlezing: Memoires van een centrumbewoner
Datum maandag 07-05-2001
Tijd 20:00 uur

Door H.J.A. Hofland

In zijn lezing spreekt journalist H.J.A. Hofland over de veranderingen in de binnenstad, waarvan hij als centrumbewoner al vijftig jaar getuige is. Volgens Hofland is verandering per definitie goed, als tegenhanger van wurgende stagnatie. Maar bij verandering komt veel kijken. Verandering kan niet zonder onderhoud; al het nieuwe heeft toewijding, liefde en nazorg nodig. En daaraan ontbreekt het in Amsterdam nogal eens. De inspanning van de betrokkenen bij de veranderingen - van tegelzetters tot architecten wordt maar al te vaak tenietgedaan door de onverschilligheid waarmee elke vernieuwing in het centrum door de Amsterdammers wordt behandeld.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Losse kaarten f 10,-, passe partout voor alle lezingen f 45,- (korting voor UvA-studenten en - medewerkers, medewerkers van de gemeente Amsterdam en lezers van de Groene Amsterdammer) Reserveren: www.uva.nl/aktueel/adamreeks.html of tel: 020 525 4791

.. webmaster@uva.nl
Bron: UvA Agenda