PERSBERICHT

Op maandag 7 mei a.s. om 13.30 uur zal in het Paleis van Justitie in Den Haag de uitspraak plaatsvinden tegen de verdachten van de Loosduinse Moorden. Deze inmiddels bekende term staat voor de moorden op Alan Roos en Daan de Blok op 14 mei 2000.

In een tweetal emotionele rechtszittingen is vast komen te staan dat de verdachten, vader en zoon van het woonwagenkamp op de Escamplaan, beide schuldig zijn aan de moord op deze twee jonge jongens.

De Officier van Justitie heeft dan ook de maximale straf, levenslange gevangenisstraf, geeist voor beide verdachten. Beide rechtszittingen werden bezocht door ruim 200 mensen.

Hoewel er voor de uitspraak geen gebruik kan worden gemaakt van een aparte videozaal om al deze mensen de uitspraak te laten bijwonen, worden er toch wederom veel mensen verwacht. Ook is aangegeven dat de media ruim aanwezig zal zijn.

Op 14 mei a.s. is het exact 1 jaar geleden dat Alan Roos en Daan de Blok op koelbloedige wijze van het leven zijn beroofd en zijn achtergelaten in de parkeergarage bij het winkelcentrum in Loosduinen. Op 14 mei zal er dan ook een korte herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden in de parkeergarage. Het is de bedoeling dat om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht wordt genomen om stil te staan bij de gebeurtenis op 14 mei 2000 (moederdag). Kort voor en kort na de 2 minuten stilte zal er kort wat gezegd worden namens de beide families. Belangstellende verzoeken we om 19.45 uur aanwezig te zijn in de parkeergarage, gelegen aan de Ouverturestraat in Loosduinen (Den Haag).

14 Mei zal tevens de dag worden van de oprichting van de stichting Loosduinen Tegen Geweld (http://Loosduinen.tegengeweld.nl). Deze stichting zal zich ten doel stellen te strijden tegen geweld in de ruimste zin van het woord. De stichting verwacht veel steun van de inwoners en ondernemers uit Groot-Loosduinen. Deze stichting zal een onderdeel vormen van de eveneens op te richten stichting Nederland Tegen Geweld (http://Nederland.tegengeweld.nl). Na de herdenkingsbijeenkomst in de parkeergarage van winkelcentrum Loosduinen zal er een informatiebrief worden uitgereikt aan de belangstellenden.

Voor meer informatie over de moorden op Alan Roos en Daan de Blok, de rechtszittingen en de artikelen in de media kunt u terecht op de site ter nagedachtenis aan Alan Roos: http://Alan.nl.nu of http://home.zonnet.nl/Alan-Roos .

Ook kunt u contact opnemen met de woordvoerder van de familie Roos:

Wilco Eckhardt
Tel: 06-22989349
E-mail: Wilco@Eckhardt.com

Verdere informatie over de Stichting Loosduinen Tegen Geweld: E-mail: Loosduinen@tegengeweld.nl

Verdere informatie over de stichting Nederland Tegen Geweld: E-mail: Nederland@tegengeweld.nl