Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 08.45 uur
Verdachte vernieling aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. Op basis van getuigenverklaringen kon de verdachte op het Lieve Vrouwekerkhof worden aangehouden. Hier bleek een ruit van een terrasafscheiding te zijn vernield. De verdachte was onder invloed van alcohol en werd na gering verzet aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Vechtpartij op A-28

AMERSFOORT Gistermiddag heeft rond 18.00 uur op de westbaan van de Rijksweg A28 ter hoogte van afslag Amsterdam een vechtpartij plaatsgevonden. De toesnellende politie trof drie personenauto`s aan op de vluchtstrook. In een personenauto werd een 42-jarige man uit Soest aangetroffen met een bebloed gezicht. De ruit van zijn portier was ingeslagen. Een 39-jarige man uit Zoetermeer en een 37-jarige man uit Den Haag waren bij de auto aanwezig.

Er bleek een ruzie te zijn ontstaan doordat het 42-jarige slachtoffer de andere mannen in hun voertuigen zou hebben gesneden. Daarop besloten de mannen verhaal te halen en dwongen de man te stoppen. Vervolgens ontstond een vechtpartij waarbij de 37- en 39-jarige man de ruit van de auto van de man uit Soest hadden ingeslagen en de man daarop enkele klappen hadden gegeven. Daarop werden beide mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wenste het slachtoffer geen aangifte te doen en werden beide verdachten heengezonden.