Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.35 uur
Jongens vluchten na aanrijding

NIEUWEGEIN Op zondagavond 6 mei zijn drie jongens na een aanrijding te hebben gehad, gevlucht.

Rond kwart voor acht zagen politiemensen een bromscooter met daarop drie opzittenden rijden over de Vreeswijksestraatweg, gaande in de richting van Noordstedeweg. Zij gingen op de Noordstedeweg naast de bromscooter rijden en zeiden tegen de bestuurder dat hij moest stoppen. De brommerbestuurder remde en wilde zijn bromscooter achter de surveillancewagen langs keren, kennelijk om aan de controle te ontkomen. Daarbij kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar naderde op dat moment net een 70-jarige automobilist uit Nieuwegein. De automobilist remde nog, maar kon en aanrijding niet voorkomen.

De drie jongens kwamen met de bromfiets ten val, maar stonden alle drie weer op. Twee jongens renden weg, terwijl de bestuurder zijn bromfiets weer aan de praat wist te krijgen en wegreed. Hij pikte één van de andere jongens op en zij konden met de brommer ontkomen. De derde jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, kon worden aangehouden.

De auto liep door de aanrijding schade aan de voorzijde en de motorkap op. Eén van de gevluchte verdachten verloor door de aanrijding zijn beide sportschoenen. Hij heeft deze achtergelaten. Door de politie wordt een onderzoek naar de beide andere verdachten ingesteld.