Ministerie van Financien

Titel: Steunmaatregelen EU aan de telecombedrijven



de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Staten- Generaal

Binnenhof 4

2513 AA Den Haag

Datum

Uw brief (Kenmerk)

Ons kenmerk

7 mei 2001

Fin 2001-00107 M

Onderwerp

Kamervragen Steunmaatregelen EU aan de telecombedrijven

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van uw brief van 30 maart jongstleden (Kenmerk: Fin-01-228/VW-01-402) bericht ik u - mede namens de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat - als volgt.

Het artikel in het Financieele Dagblad liep vooruit op de besprekingen die hebben plaatsgevonden tijdens de High Level Meeting te Brussel (3 april jl.) en de Telecomraad van 4 april jl. in het kader van de UMTS problematiek. De Europese Commissie heeft mede tegen de achtergrond van de huidige financiële situatie van de telecomsector een aantal suggesties gedaan voor mogelijke actiepunten bij de ontwikkeling van UMTS-netwerken en -diensten.

In de Telecomraad heeft de Commissie opgeroepen tot een positieve houding ten aanzien van UMTS. De Commissie heeft aangegeven niet met verdere concrete stappen te komen.

De regering overweegt op dit moment geen directe of indirecte financiële steun ten aanzien van de telecomsector voor de ontwikkeling van UMTS.

Indien zou blijken dat zich bij de verdere ontwikkeling van UMTS problemen zouden voordoen, is zij uiteraard bereid tot overleg met de sector om te bezien wat de aard van de problemen is en op welke wijze binnen de kaders van de Europese en nationale wet -en regelgeving, voor deze problemen oplossingen gevonden zouden kunnen worden.

De Minister van Financiën,