Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-05-2001 Persberichten district Sittard (RKey; 13.45 u) Zondag, 13 mei 2001

District Sittard

Sittard; rijbewijzen ingevorderd
Afgelopen zaterdagmiddag vond op de Heerlenerweg in Sittard een aanrijding plaats (niemand gewond). Een 26-jarige automobilist uit Hoensbroek botste door onbekende oorzaak met zijn auto tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Landgraaf. Die wist op een gegeven moment te voorkomen dat de Hoensbroekenaar in zijn auto wegreed door de autosleutels uit de inmiddels gestarte auto te halen. Bleek dat de Hoensbroekenaar onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (2,4 promille) dan wettelijk/maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Ook het rijbewijs van een 30-jarige motorbestuurder uit Sittard heeft de politie ingevorderd. Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Parallelweg in Sittard bleek dat de Sittardenaat onder invloed zijn motor bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim
1,3 promille alcohol in zijn bloed had.


Geleen; fikse boete
De politie heeft afgelopen zaterdagmiddag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie in Maastricht een 34-jarige man uit het Belgische Genk bekeurd met een boete van fl. 800,-. De Belg wordt ervan verdacht bij een benzinetankstation aan de Urmonderbaan in Geleen de mountainbike van een 24-jarige man uit Geleen te hebben gestolen. Die stond daar een broodje te eten toen hij plotseling zag dat er iemand met zijn fiets vandoor ging. De gewaarschuwde politie wist de verdachte op de Oleanderstraat samen met andere getuigen in de kraag te vatten en aan te houden. De fiets werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Voor het geval de verdachte de opgelegde boete niet betaald, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om voor de rechter te verschijnen.

Geleen; sigaretje.
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 22.00 uur zag de politie dat er op de Einighauserweg in Geleen een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een auto tegen een lichtmast was gereden en vervolgens op zn kop in de berm was terechtgekomen. De automobilist, een 23-jarige man uit Geleen was uit het voertuig gekropen. Die verklaarde terplaatse aan de politie dat hij even niet had opgelet toen hij een sigaretje aan het opsteken was. De Gelener werd voor medische verzorging toch even naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Born; aanrijding
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht vond op de autosnelweg A-2 (westbaan; richting naar Maastricht) ter hoogte van Born een aanrijding plaats waarbij een drietal autos en een motor waren betrokken. De 40-jarige motorbestuurder (uit Heerlen) en diens duopassagier, een 27-jarige vrouw (uit Echt) raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen waar ze ter observatie werden opgenomen. Twee inzittenden van een andere bij de aanrijding betrokken auto werden eveneens voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard doch die konden daarna weer huiswaarts. Bleek dat een bij de aanrijding betrokken automobilist, een 41-jarige man uit Moorveld onder invloed zijn auto had bestuurd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ademanalyse uitwees dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie stelt verder onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.