Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-05-2001

Politieberichten

Eindhoven: Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding

Een 46-jarige automobilist uit Den Bosch is dinsdag om 21.25 uur op de John F. Kennedylaan aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. De man reed over de Verlengde John F. Kennedylaan. Hij kwam vanuit de richting bedrijventerrein Ekkersrijt. Hij passeerde enkele andere verkeersdeelnemers rechts, over het voor wegwerkzaamheden afgezette gedeelte, en negeerde twee maal het rode verkeerslicht. Bij het tweede kwam een personenauto van rechts. De bestuurder van deze auto, een 43-jarige man uit Veghel kon een aanrijding niet meer voorkomen. De ademanalyse van de Bosschenaar gaf een promillage van 1,45 aan. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man uit Veghel is naar het Diaconessenhuis gebracht. Hij was gewond aan zijn schouder.

Eindhoven: Fietser gewond
Een 18-jarige Eindhovense fietser is dinsdag om 22.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De aanrijding gebeurde op de kruising Sumatralaan Van Oldenbarneveltlaan. De 30-jarige automobilist uit Best reed vanuit de Sumatralaan de voorrangskruising op en gaf de fietser die over de Van Oldenbarneveltlaan reed geen voorrang. De jongen is met een beenbreuk naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dr. Schaepmanlaan is woensdag om 2.15 uur een 35-jarige automobilist uit Nuenen bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies ruim 2,2 promille. Hij moest het rijbewijs inleveren.

Budel: Man gepakt na doorrijden na aanrijding en drankgebruik Op de Mulkstraat in Budel is woensdag om 0.25 uur een 61-jarige automobilist uit Budel betrapt op het rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding. De man was met zijn auto op de Meemortel tegen een lantaarnpaal gereden. Daarna was hij doorgereden. Getuigen wezen de politie de weg naar de doorrijder. Hij had gedronken en blies ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Valkenswaard: Diefstal vogels
Tussen dinsdagavond 23.55 en woensdagmorgen 8.00 uur zijn uit een voliere, gelegen achter een woning aan de Dr. Schaepmanstraat, 27 vogels gestolen. De voliere is openge-broken.

Valkenswaard: Vissers betrapt
Woensdagmorgen rond 0.10 uur trof een politiesurveillance twee nachtvissers aan bij de visvijver op de Oase. Bij controle bleken zij niet in het bezit te zijn van de vereiste vergun-ningen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in bedrijf
Woensdag tussen 0.45 en 1.15 uur is ingebroken in een bedrijf op de Sonseweg. Het slot van de toegangsdeur is opengebroken. Uit het pand zijn gereedschappen gestolen.

Hooge Mierde: Brand in bijkeuken
Woensdagmorgen rond 5.05 uur ontdekte de bewoonster van een woning op de Kerkstraat dat er brand was uitgebroken in de bijkeuken. Zij waarschuwde de brandweer die de brand bluste. De bijkeuken brandde gedeeltelijk uit. De wasmachine liep brandschade op.

Budel: Diefstal auto
Dinsdagmorgen tussen 1.00 en 7.00 uur is vanaf de Roedel een groene personenauto, Mazda 323F, kenteken LZ-BZ-93, gestolen.

Riethoven: Diefstal graafmachine
Woensdagmorgen tussen 0.30 en 7.15 uur is vanaf een afgesloten terrein aan de Broek-hovenseweg een gele graafmachine, Ahlmann AZ45, gestolen. Men is met de graafmachine door het hekwerk richting Westerhoven gereden. Twee op de graafmachine bevindende tril-apparaten zijn op de Stevertsebaan achtergelaten.