Rechtbank Assen



Slecht weeraccomodatie Sprookjeshof Zuidlaren mag vooralsnog niet worden gebouwd

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 23-05-2001

De bestuursrechter heeft uitspraak gedaan in een door een aantal omwonenden gestarte procedure tegen de uitbreidingsplannen van de Sprookjeshof te Zuidlaren. Het gaat daarbij om de bouw van een slecht weeraccomodatie.

De gemeente Tynaarlo heeft hiervoor een bouwvergunning afgegeven, waarbij vrijstelling is verleend van het geldende bestemmingsplan. De gemeente heeft daarbij vooruit willen lopen op een nieuw bestemmingsplan, waarbinnen de bouw van deze slecht weeraccomodatie mogelijk is.
Tegen dit nieuwe bestemmingsplan is door de omwonenden beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voorts is de voorzitter van de Afdeling verzocht de werking van het nieuwe bestemmingsplan op te schorten.
Aangezien ten aanzien van dit zogeheten schorsingsverzoek op relatief korte termijn een uitspraak van de voorzitter van de Afdeling valt te verwachten heeft de president bepaald dat de gemeente die uitspraak moet afwachten alvorens op de bezwaren van de omwonenden te beslissen en heeft hij de bouwvergunning tot dat moment geschorst.