Gemeente Lisse

DIVERSEN

Verordeningen
art. 139 Gemeentewet
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 23 mei 2001 de 2e wijziging van de Bijstandsverordening gemeente Lisse 1996 vastgesteld. Naar aanleiding van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, waarbij het toeslagenbeleid werd getoetst aan de Algemene bijstandswet, dient de gemeentelijke bijstandsverordening te worden aangepast.

De (gewijzigde) verordening ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken en Juridische Zaken.

Wet gemeenschappelijke regelingen
Art. 26 Wet gemeenschappelijke regelingen
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 23 mei 2001 ingestemd met het opheffen van het openbaar lichaam Het Spektrum en tot het aangaan van een gemeenschappelijke regeling van het werkvoorzieningsschap Kust-, Duin- en Bollenstreek. Vorig jaar heeft de gemeenteraad het voornemen geuit om te komen tot één uitvoeringsorganisatie voor de Wet Inschakeling Werkzoekenden (Wiw) en de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) voor de Kust-, Duin- en Bollenstreek. Hierbij zullen t Heem, het Spektrum en de Stichting Werkkring opgaan in een nieuwe uitvoeringsorgansatie. In verband daarmee heeft de raad thans besloten om het openbaar lichaam Het Spektrum op te heffen. In relatie hiertoe is het tevens noodzakelijk een gemeenschappelijke regeling voor het werkvoorzieningsschap Kust-, Duin- en Bollenstreek aan te gaan. Hiermee wordt de integratie van de Wsw en Wiw bereikt.

Overlast vliegverkeer
Veel inwoners van Lisse, met name in het buitengebied, ondervinden overlast van het vliegverkeer van en naar Schiphol. Het is van belang dat een compleet beeld ontstaat van de ondervonden geluidsoverlast. Deze gegevens kunnen namelijk betrokken worden bij besluiten die op rijksniveau genomen worden over de vliegroutes van en naar Schiphol. Uw klachten kunnen zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de overlast. Klachten kunt u doorgeven aan de Commissie Geluidhinder Schiphol, telefoon (020) 60 15 555.