Gemeente Amsterdam


|
Referendum WTCW afgewezen

Referendum WTCW afgewezen

Het college van B&W stelt voor het referenduminitiatief over het Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE) voor het Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer (WTCW) af te wijzen op grond van artikel 1.4 van de Referendumverordening. Dit houdt in dat er over dit besluit geen referendum kan worden gehouden vanwege spoedeisende gemeentelijke belangen. Toestaan van een referendum zou een vertraging van ongeveer een jaar betekenen.

Het voorstel duldt geen uitstel op grond van, onder andere, de volgende overwegingen:

* Uitstel vertraagt de aanleg van de ontsluitingsweg richting Molukkenstraat. De weg is ook in de huidige situatie noodzakelijk voor de gebiedsontsluiting. Vanwege verkeersonveiligheid op de Oosterringdijk is deze weg ongeschikt voor zwaar verkeer. Er loopt voor de nieuwe weg een procedure waarvoor het SPvE de onderlegger is. Zonder besluit geen weg.

* Uitstel frustreert de komst van het NS station Watergraafsmeer, waarvoor de gemeente zich de afgelopen tijd zeer intensief heeft ingezet. NS en Rijk stellen een vastgesteld SPvE als voorwaarde en zien het als 'aanlegbesluit' voor de totale ontwikkeling van het WTCW.

Op woensdag 23 mei beslist de gemeenteraad over dit besluit.

Jet Nauta
Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 23-05-2001