Gemeente Amsterdam


|
TCA herbevestigt afspraken

TCA herbevestigt afspraken

Het college van B&W constateert dat de Taxicentrale Amsterdam (TCA) nog steeds volledig achter de afspraken staat die de centrale afgelopen februari met de gemeente Amsterdam heeft gemaakt. In het TCA-persbericht van 7 mei jl. herbevestigt de taxicentrale deze afspraken. Het college gaat er daarom vanuit dat het in eerdere persberichten (5 en 11 april) gewekte misverstand door de TCA zal worden gecorrigeerd.

Dit misverstand bestaat er uit dat alleen de bij de zogenaamde Regeling (de afspraken tussen de taxicentrales) aangesloten taxibedrijven en -centrales toegang zouden hebben tot alle standplaatsen. Dit terwijl alle standplaatsen openbaar zijn, zowel de standplaatsen waarover de taxicentrales onderling afspraken hebben gemaakt, als de andere standplaatsen.

Correctie van deze persberichten is volgens het college nodig omdat bij chauffeurs onduidelijkheid bestaat over de toegankelijkheid van de standplaatsen. Het is daarom belangrijk dat de TCA de aangesloten chauffeurs van de gemaakte afspraken op de hoogte brengt. Dit is ook afgesproken in de overeenkomst tussen de TCA en de gemeente Amsterdam.

Het college vertrouwt er dan ook op dat de TCA de uitleg binnen zeven dagen onder hun chauffeurs zal verspreiden. Het college verzoekt de TCA voor 23 mei te berichten wanneer en op welke wijze de centrale dit doet.

Hans Joosten

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 23-05-2001