Amsterdam

23 Mei2001

GETRONICS SLUIT RAAMOVEREENKOMST MET BBNED VOOR ICT-INFRASTRUCTUUR DIENSTEN

Getronics maakt bekend een 3-jarige raamovereenkomst gesloten te hebben met BBned voor de realisatie en het onderhoud van de ADSL-infrastructuur. De overeenkomst omvat onder meer de volledige implementatie van het netwerk, het 7 x 24 uur onderhouden van de infrastructuur, systeembeheer, project management en consulting.

Deze opdracht heeft een initiële waarde van circa ¤ 12,5 miljoen. Getronics bouwt het backbone netwerk, dat circa 200 locaties omvat. De implementatie van het netwerk zal medio 2002 zijn afgerond. Met de infrastructuur is BBned in staat via het bestaande telefoonnetwerk breedbanddiensten aan te bieden aan internet service providers, application service providers en telecombedrijven.

De overeenkomst is gebaseerd op ICT-infrastructuur diensten die Getronics specifiek ontwikkeld heeft voor telecommunicatie en service providers. Het dienstenconcept is er op gericht een korte time-to-market te realiseren door efficiënte roll-out scenario's. Daarnaast resulteert de dienstverlening in een hoge beschikbaarheid van de ICT-infrastructuur, waardoor telecommunicatie en service providers verzekerd zijn van een infrastructuur die hun zakelijke doelstellingen ondersteunen.

Over BBned
BBned is een communications service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedbanddiensten aan internet service providers, application service providers en grote ondernemingen in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de breedbanddiensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Eind 2001 zal BBned naar verwachting 200 locaties verspreid over Nederland in gebruik hebben van de nummercentrales die KPN heeft vrijgegeven voor concurrentie. BBned ontwikkelt de DSL-oplossingen in samenwerking met partners als Getronics, Cisco en KPMG. Telecom Italia is de investeerder achter BBned waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. Eén van de afnemers van de breedbanddiensten van BBned is zusteronderneming BBeyond, een nieuwe aanbieder van breedband internet access services. BBned is opgericht in juli 2000, gevestigd in Hoofddorp en heeft 50 werknemers.

Over Getronics
Met meer dan 30,000 medewerkers in 35 landen, is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT)

Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie- investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten.

Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com