Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 23-05-2001 Persbericht district Den Bosch

GELDBOETE VOOR GELUIDSOVERLAST (Oud-Heusden)

Dinsdagavond heeft een 18-jarige bewoner van een woning aan de Adrianus Loeffstraat in Oud-Heusden van de politie een boete van Fl. 150,= gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De jongeman had zijn stereo zo hard staan dat de hele straat kon meegenie-ten.

AGENTEN BETRAPPEN AUTO-INBREKER OP HETERDAAD (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag hebben surveillerende agenten op de Parallelweg in s-Hertogen-bosch een 34-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak. De verdachte vestigde de aandacht op zich toen hij bij het naderen van de surveillancewagen wegdook. Bij nader onderzoek zagen de agenten dat er een ruit van de auto was vernield. De verdachte had inmiddels al de nodige audioapparatuur gedemonteerd. Hij is aangehouden en ingesloten. De inbrekerswerktuigen zijn inbeslaggenomen. Het was overigens de vierde keer in twee weken tijd dat de man voor een vermogensdelict werd aangehouden.

15-JARIGE JONGEN STEELT SIGARETTEN (Oud-Heusden)

Dinsdagmiddag is een 15-jarige Oud-Heusdenaar bij een supermarkt aan de Everardus van Gochstraat in Oud-Heusden betrapt op diefstal van sigaretten. De jongen probeerde in zijn rugzak in het totaal twaalf pakjes sigaretten mee te nemen. Hij is aangehouden en zal voor-gedragen worden voor alternatieve bestraffing via BURO HALT.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN BIJ ZIEKENHUIS (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 31-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Zuid Wil-lemsvaart in zijn woonplaats aangehouden voor het plegen van vernielingen bij het Groot-ziekengasthuis. De man die voor eerder vervelend gedrag een ontzegging voor het zieken-huis had kwam toch weer binnen. Nadat hij door portiers van het ziekenhuis weer naarbuiten was gestuurd, koelde hij daar zijn woede op een vuilnisbak. Aan de overzijde van de weg trok hij een paal uit de grond. De Bosschenaar is aangehouden en ingesloten. In zijn cel ver-nielde hij nog een kussen. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

AGENTE VANGT KALF MET STARTKABELS (Nieuwkuijk)

Dinsdagavond heeft een agente van politieteam Heusden op de Nieuwkuijkseweg in Nieuw-kuijk met haar startkabels een loslopend kalf gevangen. De agente, op weg naar haar werk, kwam in het donker bijna in botsing met het loslopende kalfje. Al improviserend gebruikte zij haar startkabels als vangstok om het beestje te kunnen vangen. Met een passant lukte het om het dier in de wei te zetten.

BEKEURD VOOR OVERLAST (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een 40-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch in de Kloostergang in zijn woonplaats bekeurd voor het urineren op de openbare weg. Agenten troffen de dronken junk slapend aan op een bankje aan de Barbaraplaats en stuurden hem weg. Even verderop ging hij tegen een muur in de Kloostergang staan urineren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Diezelfde avond is een 38-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Barbaraplaats in zijn woonplaats bekeurd voor alcoholgebruik op de openbare weg. De man weigerde aanvanke-lijk zijn naam op te geven en werd aangehouden. Op het bureau koos hij eieren voor zijn geld. Hij kreeg een proces-verbaal.