PERSBERICHT

Multiscope doet aangifte van hack

Haarlem, 3 juli 2001 - WebWereld, de ICT-nieuwssite van uitgever IDG.nl, bericht vandaag over de hack van Multiscope. De hacker, met het pseudoniem Corky, wist een deel van de database met persoonsgegevens te bemachtigen.

De diefstal betreft een bestand van 2.000 panelleden die meedoen aan de onderzoeken van Multiscope. De hacker heeft een deel van de database naar de redactie van WebWereld gemaild. In dit bestand staat allerlei persoonlijke informatie (zoals inkomen, postcode, huishoudsituatie, rekeningnummer en geboortedatum) van de deelnemers.

John Kivit, directeur van Multisope, zit behoorlijk in zijn maag met de hack. "We willen de openbaarmaking van deze gegevens ten koste van alles voorkomen. Een sportieve hack kunnen we wel waarderen, maar dit gaat echt te ver. De zaak is nu in handen van de politie."

Voor de volledige berichtgeving kunt u terecht op www.webwereld.nl

Over WebWereld - www.webwereld.nl
WebWereld - een uitgave van IDG.nl - verzorgt een continue berichtgeving over het laatste ICT-nieuws uit binnen- en buitenland. Op werkdagen worden tevens ruim 38.000 geregistreerde gebruikers op de hoogte gebracht via de gratis WebWereld Nieuwsbrief.