Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor directeur verpleeghuis

Wethouder Sandra Korthuis (o.m. Volksgezondheid) heeft op 2 juli een Wolfert van Borselenpenning uitgereikt aan de heer J.H.M. van den Berg, algemeen directeur van het geriatrisch centrum en verpleeghuis Antonius Binnenweg. De directeur vierde die dag zijn 25 jarig jubileum.

Hans van den Berg trad 25 jaar geleden in dienst bij het geriatrisch centrum en verpleeghuis Antonius Binnenweg als hoofd verplegingsdienst. Inmiddels is hij algemeen directeur. Hij staat bekend om zijn innoverende ideeën en daadkracht.

Van der Berg heeft veel bijgedragen aan de kwaliteit van de zorg, niet alleen binnen Antonius Binnenweg, maar in heel Rotterdam. Zo had hij in het verleden onder andere zitting in de plaatsingskamer psycho-geriatrie -de voorloper van de Stichting Rotterdams Indicatieorgaan(SRI)-, het Platform Zorg & Welzijn Centrum, Nieuwe Banen Rotterdam werkt en vele werkgroepen op Rotterdams niveau. Ook heeft Van den Berg zich vele jaren ingezet voor de positie van de verpleegkundige discipline, o.m. door de oprichting van 'Het Beterschap', de huidige beroepsvereniging 'Nu '91' en door zijn bijdrage aan het experiment met een nieuw samenhangend opleidingsstelsel verpleging & verzorging.

De Wolfert van Borselen wordt toegekend aan personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving in haar geheel, dan wel groepen daaruit. Op de penning staan de woorden: `begeistert, betrokken en bevlogen' gegraveerd.