DOE EEN WENS STICHTING NL

Doe Een Wens Stichting vervult 1000ste wens

Datum: 3 juli 2001
Betreft: 1000 ste wensvervulling

Geachte mevrouw, meneer,

Op vrijdag 29 juni 2001 heeft de Doe Een Wens Stichting Nederland, de 1000 ste wens kunnen vervullen. Mede dankzij de inzet van 225 vrijwilligers, giften en donaties van particulieren en bedrijven. Het vervullen van de 1000 ste wens is een mijlpaal voor de Doe Een Wens Stichting, welke plaatsvindt in het Internationale Jaar van de Vrijwilliger.

Bijgesloten vindt u materiaal van de 1000 ste wensvervulling van Joëlle en van 'Wenske', het nieuwe beeldje van de Doe Een Wens Stichting. Dit materiaal kunt u gebruiken voor publicatie.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even contact met mij op nemen, tel.:0348-408060 of pr@doe-een-wens.org.

Met vriendelijke groet,
Doe Een Wens Stichting Nederland

Mevr. K. van Kinderen
Pr en fondsenwerving

PS: De Doe Een Wens Stichting respecteert te allen tijde de privacy van het wenskind en het gezin en zal nimmer de publiciteit zoeken zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouders/ verzorgers van het wenskind. De ouders van Joëlle hebben vooraf een verklaring getekend waarin zij toestemming geven voor publicatie van het wensverslag en de foto.s.

Het is niet toegestaan om de achternaam van het wenskind te noemen in verband met bescherming van de privacy van de familie. Ook dient de ziekte van het wenskind niet besproken te worden. Het gaat erom dat de wensvervulling met alle vreugde daaromheen centraal staat.

Bijlagen: Persbericht, Wensverslag van 1000 ste wensvervulling, foto.s van de wensvervulling en onthulling van het beeldje.

Persbericht d.d. 3 juli 2001

1000 ste Wensvervulling
Op 29 juni 2001 heeft de Doe Een Wens Stichting Nederland de 1000 ste wens vervuld. Sinds de oprichting van de Doe Een Wens Stichting in 1989, zijn er in het eerste jaar 3 wensen vervuld, tot 161 wensen in 2000. De 1000 ste wensvervulling is van Joëlle, zij is 6 jaar en het was haar liefste wens om een dag prinses te zijn in een echt kasteel. Voor meer informatie kunt u het bijgevoegde wensverslag inzien.

'Wenske'
Ter ere van de 1000 ste wensvervulling is er speciaal voor de Doe Een Wens Stichting Nederland het beeldje 'Wenske' ontworpen. Het beeldje is ontworpen door Corry Ammerlaan- Niekerk en staat symbool voor een wenskind met een droom. De ster staat symbool voor de Doe Een Wens Stichting. Als een ster uit de hemel valt, mag je een wens doen, zo ook vervult de Doe Een Wens Stichting de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Binnenkort zal 'Wenske' te koop zijn bij Artihove in Bergschenhoek. Het doel van de Doe Een Wens Stichting met het uitgeven van het beeldje is het werven van fondsen en het bevorderen van haar naambekendheid.

Doe Een Wens Stichting Nederland
De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van een kind, tussen de drie en achttien jaar, met een levensbedreigende ziekte, wonend in Nederland. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier waarbij de wens en de privacy van het kind en het gezin verzekerd zijn. De Stichting streeft ernaar van elke wensvervulling een unieke gebeurtenis te maken, waarbij de vreugde van het kind centraal staat en waar het kind en de familie van kunnen genieten.

De Wens
De meeste kinderwensen zijn te verdelen in vier categorieën:
1. Ik zou graag iets doen. Bijvoorbeeld een baby-olifantje de fles geven, in een onderzeeër zitten, een rol spelen in .Goede Tijden, Slechte Tijden., etc.

2. Ik zou graag iemand willen ontmoeten. Bijvoorbeeld Ronald Koeman, Sinterklaas, of Sylvester Stallone, etc.

3. Ik zou graag ergens naar toe willen. Bijvoorbeeld naar familie in het buitenland, naar Disneyland Parijs, etc.

4. Ik zou graag iets krijgen. Bijvoorbeeld een spelcomputer, mijn slaapkamer ingericht als Barbiekamer, etc.

Aanpak
De Doe Een Wens Stichting Nederland zorgt voor het vervullen van de wens, indien nodig voor deskundige begeleiding en regelt alle praktische zaken, zoals de reis en het verblijf van het kind en de gezinsleden. Alle kosten komen voor rekening van de stichting. Dit is mogelijk door de medewerking van ongeveer 225 vrijwilligers. En dankzij giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van donateurs, bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen. De Doe Een Wens Stichting Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage en is in het bezit van het CBF-keur. Het kantoor van de stichting is gevestigd te Woerden.

Internationaal
De Doe Een Wens Stichting Nederland is een zelfstandige stichting en is lid van de Make-A-Wish Foundation International te Phoenix in Arizona(VS).