SAP PORTALS GAAT STRATEGISCHE ALLIANTIE AAN MET BAAN

Klanten van Baan profiteren door alliantie van nieuwste portaaltechnologie en krijgen
nog meer mogelijkheden voor integratie en samenwerking binnen en buiten de onderneming

3 juli 2001 - SAP-dochter SAP Portals en Baan maken bekend dat zij een strategische alliantie zijn aangegaan. Voor klanten van Baan betekent deze alliantie dat zij de meest uiteenlopende softwareapplicaties snel en probleemloos kunnen integreren in iBaan Portal. Krachtens de bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst wordt technologie van SAP Portals geïntegreerd in iBaan Portal en zal Baan toetreden tot de Raad van Advies van SAP Portals.

De alliantie met Baan vloeit voort uit de nieuwe strategie van SAP Portals die is gericht op de ontwikkeling van een open samenwerkingsmodel dat uiteindelijk moet resulteren in een zeer gevarieerd technologie- en content-ecosysteem. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Invensys Software Systems. De samenwerking met SAP Portals is het logische vervolg op de recente lancering van iBaan.

"Door de overeenkomst met Baan geven wij invulling aan onze visie die neerkomt op de introductie van open, gedistribueerde portaaloplossingen. Deze kunnen naadloos worden geïntegreerd met bedrijfsapplicaties en stellen klanten in staat efficiënt samen te werken", aldus Hasso Plattner, CEO en medeoprichter van SAP AG. "SAP Portals levert een open, innovatief bedrijfsportaal en informatieplatform, dat zich snel vertaalt in betere resultaten."

President Laurens van der Tang van Baan voegt daaraan toe: "Omdat onze architectuur is gebaseerd op componenten kunnen wij onze klanten voorzien van open en geïntegreerde oplossingen. De samenwerking met SAP Portals, voorheen TopTier Software, gaat ver terug; de bedrijfsportaaloplossingen van SAP Portals werken dan ook probleemloos samen met onze iBaan-producten. Volgens ons hebben onze klanten er alle belang bij dat een portaaloplossing op brede steun vanuit de markt kan rekenen en met een scala van applicaties kan worden geïntegreerd. Vandaar dat wij deze kans op samenwerking met SAP met beide handen hebben aangegrepen."

Laurens van der Tang vervolgt: "Eerder dit jaar hebben wij de nieuwe iBaan-suite geïntroduceerd, oplossingen die samenwerking via het Internet nog gemakkelijker maken.
Dit vormt een volgende stap in ons streven om van Baan de enige organisatie te maken die real-time internetoplossingen levert ten behoeve van productie-omgevingen. De iBaan Portal-oplossing op basis van SAP Portals is een cruciale component van onze oplossing die werknemers rechtstreeks toegang verschaft tot alle informatie, applicaties en bedrijfsprocessen, die de dagelijkse werkzaamheden en het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen."

Met de nieuwe iBaan-suite speelt Baan in op de groeiende vraag van producenten naar nog hechtere integratie en nog meer zicht op de processen in de handelsketen. De suite combineert beproefde Baan-technologie met de laatste ontwikkelingen. Hierdoor kunnen klanten een grote stap zetten in de richting van naadloos geïntegreerde systemen en processen, zijn eindgebruikers verzekerd van gepersonaliseerde en gemakkelijk te gebruiken informatie en kunnen bedrijven via het Internet samenwerken met klanten en leveranciers.

Het product- en serviceaanbod van SAP Portals omvat onder meer bedrijfsportalen, Business Intelligence-applicaties, een breed contentaanbod en professionele services. De bedrijfsportalen zijn het Enterprise Information Portal, het Enterprise Collaboration Portal en het Enterprise Unification Portal. Deze oplossingen bieden uitgebreide productintegratie, een dynamische gebruikersinterface, een innovatief ontwerp en grote portaalfunctionaliteit.

SAP Portals
Door de bedrijfsportalen en informatiebeheerproducten van SAP Portals, Inc., hebben bedrijven en eindgebruikers de volledige controle over informatie en bedrijfsprocessen. Deze portalen en producten onderscheiden zich doordat ze gebruikers via één centraal punt toegang bieden tot de meest uiteenlopende gestructureerde en ongestructureerde informatie, tot contentbeheersystemen, samenwerkingstools, CRM-, SCM- en ERP-systemen, alsmede legacy systemen. SAP Portals creëert waarde en concurrentievoordeel door efficiënte samenwerking mogelijk te maken tussen bedrijven, medewerkers, partners en klanten. Het in Silicon Valley (Californië) gevestigde SAP Portals is een 100% dochter van SAP (NYSE: SAP). Voor meer informatie: http://www.sapportals.com.

Over Baan:
Baan helpt bedrijven hun concurrentievoorsprong te behouden in de netwerkeconomie, waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Met de krachtige, op internet gebaseerde iBaan-oplossingen ondersteunt Baan productiebedrijven die hun complexe bedrijfsprocessen willen integreren, nauwer met klanten en partners willen samenwerken, hun medewerkers willen voorzien van de noodzakelijke voorraadinformatie en 'build-to-order'-data voor de werkvloer. Baan-software is actief op meer dan 15.000 locaties wereldwijd. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Software & Systems, wereldwijd leidend op het gebied van e-business- en automation-oplossingen.