Provincie Groningen

Groningen, 3 juli 2001 Persbericht nr.142

Gezamenlijk persbericht Provincie Groningen en de gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn

Regiotaxi Zuidwest Groningen verlaagt tarieven

De tarieven van het collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) in de gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn worden gehalveerd. Het tarief per 1 september wordt fl 2,- per zone. Voor de tweede tot achtste passagier die meereist geldt een korting van 50%. Deze wijziging gaat in op 1 september a.s. Het vervoersproject verandert dan ook van naam, het collectief vraagafhankelijk vervoer gaat dan Regiotaxi Zuidwest-Groningen heten. Het CVV-systeem rijdt vanaf april 2000 in de gemeenten.

De provincie streeft er naar in de hele provincie Regiotaxi in te voeren. De ingevoerde tariefwijziging sluit aan bij het CVV systeem dat in Noord Groningen in september van start gaat. Iedere reiziger kan tegen het tarief van f.l. 2,- per zone plus 1 opstapzone maximaal 5 zones reizen van deur naar deur of naar een OV-halte. De tariefwijziging geldt niet voor de WVG-er, zij maken gebruik van een andere tariefstructuur en zij mogen tegen dit tarief meer zones reizen. Om gebruik te maken van de Regiotaxi dient de reiziger een rit een uur van te voren te reserveren.

De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer dat voor iedereen toegankelijk is. Het systeem is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. De taxi's of taxibusjes zijn op afroep beschikbaar om passagiers van deur tot deur of halte te vervoeren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.