Provincie Groningen

Groningen, 3 juli 2001 Persbericht nr.143

Kleinschalige woonvorm voor multicultureel wonen krijgt f25.000,-

Vandaag is door het College van Gedeputeerde Staten besloten om een subsidie van f25.000,- te geven aan de Vereniging Multicultureel Wonen "Brasa". De vereniging zal hiermee de aanloopkosten betalen voor een multiculturele woonvorm voor oudere Surinamers, Antillianen en Arubanen.

Samen met de gemeente Groningen en Domein woondiensten bekijkt de Vereniging Multicultureel Wonen "Brasa" de mogelijkheden van een pand in de wijk Lewenborg. Domein woondiensten zal de woonvorm realiseren en de bewoners, ouderen van Surinaamse, Antilliaanse of Arubaanse afkomst, zullen uiteindelijk huur betalen aan de corporatie. De aanloopkosten voor het initiatief waren nog niet gedekt. Hierbij kan men denken aan het inkopen van trainingen en deskundigheid bij de landelijke vereniging voor Groepswonen Ouderen, juridisch en organisatorisch advies, enz.

De Stuurgroep Ouderenbeleid, een overlegorgaan van hulpaanbieders en cliënten, Provincie, en gemeenten, heeft onlangs afgesproken te gaan inventariseren hoeveel initiatieven er op het terrein van multicultureel wonen zijn. Dit onder andere naar aanleiding van een bezoek van Molukse vertegenwoordigers tijdens het GS-spreekuur met een vergelijkbaar verzoek voor multicultureel wonen. Naast de inventarisatie van initiatieven van culturele groepen zullen ook gesprekken plaatsvinden met zorgaanbieders om te vragen of zij het multicultureel wonen tot hun taak willen rekenen. De Stuurgroep Ouderenbeleid ziet een goede samenwerking tussen overheden, woningbouwcorporaties en zorgaanbieders als belangrijke voorwaarde voor woonmogelijkheden voor culturele groeperingen.

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39.