ERNST & YOUNG

persuitnodiging seminar biotechnologie

PERSUITNODIGING

Geachte redactie,

Life Sciences Partners en Ernst & Young organiseren op dinsdag 3 juli aanstaande in Wassenaar het seminar 'Biotech Update: The Scientific Entrepreneur' over ontwikkelingen in de biotechnologie. Deze sector is inmiddels uitgegroeid tot een economische activiteit van formaat. Die groei gaat gepaard met discussies over medische en ethische aspecten maar tevens rond de commercialisering van wetenschappelijke kennis, de wetenschapper als ondernemer, de wijze van financiering en de rol van universiteiten en universitaire medische centra. Ook tijdens het seminar zullen deze thema's aan de orde komen, mede tegen de achtergrond van het internationale onderzoeksrapport 'Life Sciences 2001' van Ernst & Young. De nadruk zal vooral liggen op de bedrijfsmatige aspecten alsmede de ervaringen van biotech-ondernemers zelf. De sprekers en bezoekers van het seminar vertegenwoordigen de belangrijkste partijen in de Nederlandse biotechnologie.

Datum: Dinsdag 3 juli 2001, 15.00 - 17.35 uur Plaats: Kasteel De Wittenburg (Landgoed de Wittenburg 1), Wassenaar

Programma:
15.00 uur - drs P.A.A. Lucas (Ernst & Young) over het Life Sciences Report 2001
15.20 uur - prof. dr T. Logtenberg (Crucell) over de start van U-BiSys (Utrecht)
15.40 uur - prof dr H. Irth (CEO/oprichter Screentec) over de start van Screentec (Leiden)
16.00 uur - pauze
16.30 uur - paneldiscussie met prof. dr D.D. Breimer (rector magnificus RU Leiden), mr E. H. Broekhuizen (vice-voorzitter Raad van Bestuur AMC), prof. dr W.H. Gispen (rector magnificus Universiteit Utrecht), dr P.J. Strijkert (commissaris bij diverse biotechbedrijven/ oud-lid Raad van Bestuur Gist Brocades) en drs T.S. Schwartz (Life Sciences Partners)
17.30 uur - afsluiting

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom. Om logistieke redenen zou ik wel graag van uw eventuele komst op de hoogte worden gesteld. U kunt mij daartoe bellen op tel. 010 406 5364/ 06 21 25 25 15 of u per email aanmelden: nlwits01@ey.nl. Ook voor meer informatie over het congres en/of het rapport 'Life Sciences 2001' kunt u bij mij terecht.

Jan-Willem Wits,
persvoorlichter Ernst & Young.

25 jun 01 18:00