CMG


3 juli 2001

CMG en Computacenter tekenen een GBP 120 miljoen partnership met de Britse overheidsinstantie HSE

CMG, de wereldwijd opererende ICT-services Groep, heeft in samenwerkingsverband met Computacenter, de eerste Integrated Infrastructure Service provider in het Verenigd Koninkrijk, een contract ter waarde van meer dan GBP 120 miljoen getekend met de Health and Safety Executive (HSE), om de aankomende 10 jaar te voorzien in IT en consultancy services. Het project, REtendering For IT (REFIT) genaamd, is een spannende nieuwe stap voor het door de overheid gebruiken van output-based services. De HSE zal worden geholpen om haar werkprocessen te verbeteren en het bereik van de organisatie uit te breiden door het beste te halen uit de expertise van het personeel. Het project zal starten in juli 2001 en in oktober zullen CMG en Computacenter de volledige verantwoordelijkheid overnemen voor de service na een overgangsperiode van 3 maanden.

CMG en Computacenter hebben het contract gewonnen na een zwaar tender proces uitgevoerd onder de regels van een Europese aanbesteding. De kwaliteit van hun gecombineerde kennis en personeel was een belangrijke factor voor het succesvol veiligstellen van een preferred supplier status voor het partnership tussen CMG en Computacenter.

De HSE is een overheidsinstantie die er garant voor staat dat de gezondheids- en veiligheidsrisico's die mensen tijdens het werk lopen goed gecontroleerd worden. Het ontwikkelt nieuwe gezondheids- en veiligheidswetten en voorschriften en speelt een volledige rol in internationale ontwikkelingen, met name in de Europese Unie.

Het business model van de HSE is gecompliceerd en bestaat uit vele professionele en op kennis gebaseerde activiteiten. Om deze reden, is er een groeiende behoefte aan integratie en het delen van kennis door de hele organisatie heen. CMG en Computacenter zullen voorzien in business change consultancy en nieuwe software applicaties in combinatie met de benodigde IT infrastructuur om zeker te stellen dat het personeel van de HSE op de meest effectieve wijze de gezondheid en veiligheid van het publiek kan beschermen.

In reactie op het project zei Richard Hillier, Director of Resources & Planning bij HSE, het volgende: "In een tijd waarin IT in een vreselijk hoog tempo verandert, is het geruststellend te weten dat we met een partner werken die ons kan helpen echte businessvoordelen te realiseren met gebruik van nieuwe technologieën. Tijdens de contractonderhandelingen, is de relatie tussen CMG, Computacenter en de HSE al ontwikkeld tot een met een sterke ethos op het gebied van partnership, shared management en flexibiliteit. We hebben er vertrouwen in dat de REFIT partnership echte verbeteringen zal leveren voor de HSE zowel intern als in onze contacten met het publiek, de industrie en andere overheidsinstanties."

CMG and Computacenter's consultants zullen een brede reeks vaardigheden leveren aan de HSE, inclusief management consultancy, advies over zich voordoende mogelijkheden, IT infrastructuur beheer en producten zoals Bluetooth draadloze applicaties en mobile Internet services. De algehele impact van het project op de HSE zal enorm zijn op het gebied van werkmethoden binnen de organisatie. Het resultaat zal bestaan uit verbeterde business en IT, waarmee de HSE het externe bereik van haar policies kan uitbreiden.

In reactie op het partnership zei Geoff Neville, Chairman van CMG UK en Ierland, het volgende: "Het was vanaf het begin duidelijk dat een partnership bij deze open tender de beste benadering was om de HSE te voorzien van een 'best-of-class' value for money service. Voor CMG volgt dit op een lange reeks van grote partnerships. Als de hoofdcontractant, samenwerkend met Computacenter en het HSE team, kijken we uit naar het werken aan een 'high profile' project dat de grenzen zal verleggen van de moderniserende overheid."

Peter Melville-Brown, Programme Manager of Computacenter gelooft dat CMG en Computacenter elkaar zullen versterken ten goede van de HSE. "HSE heeft besloten zich te richten op het leveren van hun eigen diensten en om de complete infrastructuur uit te besteden. Het hele contract is ontworpen vanuit het oogpunt van functionaliteit de HSE zal aangeven wat zij wensen en CMG en Computacenter zullen dan aangeven wat de beste oplossing is en deze implementeren. Dit is een zeer verfrissende kijk op outsourcing en een belangrijke ontwikkeling vergeleken met conventionele outsourcing dat neigt eerst naar de technologie te kijken."


- einde -