FINEOS
VERWELKOMT VOORAANSTAAND FINANCIER
IN RAAD VAN BESTUUR

Utrecht, 3 juli 2001 -- FINEOS maakt
bekend dat de internationale financier James McNaught-Davis is benoemd tot directeur zonder uitvoerende bevoegdheden. Het Ierse FINEOS is een toonaangevende leverancier van ondernemingsoplossingen voor de bank- en verzekeringswereld.

McNaught-Davis heeft ruim zestien jaar ervaring in fusies, overnames, investeringen en andere aspecten van bedrijfsinvesteringen. Tot begin dit jaar was James McNaught-Davis partner en algemeen directeur van Warburg Pincus, een grote internationale (niet-beursgenoteerde) onderneming en kapitaalverschaffer. Bij Warburg Pincus gaf McNaught-Davis leiding aan de technologie-investeringen in verschillende Europese financiële software-ondernemingen.

Voor zijn komst naar Warburg, was McNaught-Davis senior manager bij Misys PLC, een leverancier van software voor banken, verzekeringen en de gezondheidszorg. Hier was hij verantwoordelijk voor de overnames van diverse software-ondernemingen in de Verenigde Staten en Europa gedurende de jaren negentig. Voor Misys adviseerde James McNaught-Davis bij Schroders & Merrill Lynch klanten bij hun kapitaalverwerving.

De reden voor de komst van James McNaught-Davis naar FINEOS is volgens hemzelf dat FINEOS een van de weinige bedrijven is die jaarlijks honderd procent groei doormaakt. FINEOS is een van de succesverhalen van Ierland, ondanks het huidige moeilijke klimaat.

De benoeming van James McNaught-Davis bij FINEOS is de laatste van een aantal andere hoge benoemingen die FINEOS in de afgelopen maanden heeft gedaan om de explosieve groei van de activiteiten in goede banen te leiden.

FINEOS
FINEOS (voorheen Managed Solutions Corporation, MSC) ontwikkelt en levert ondernemingsoplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. De oplossingen omvatten CRM (Customer Relationship Management), contractadministratie en systemen voor product management.

De FINEOS-producten bevatten een reeks internet-portalen die een sterk klantgerichte visie bieden op alle dienstverlenende processen binnen de gehele onderneming. De oplossingen integreren alle mogelijke plaatsen van contact tussen klanten, tussenpersonen en de organisatie, via hoofdkantoor, bijkantoren, callcenters, internet of GSM. Door deze geïntegreerde distributiekanalen te combineren met een 'workflow engine' die bedrijfsprocessen automatiseert, worden verbeteringen gerealiseerd binnen verkoop, marketing en klantenservice, versnellen ze het product-ontwikkelingsproces en verbeteren ze de onderhoudbaarheid van producten.

FINEOS heeft 250 medewerkers in dienst in vestigingen te Ierland (Dublin), Nederland, Scandinavië en de Verenigde Staten. Klanten zijn onder meer de Britannia Group, Northern Rock, Derbyshire Building Society, Legal & General (UK), Canada Life (UK & Ierland), SNS Reaal, Royal Nederland Leven, ABN AMRO Bank (Nederland) en Friends First (Ierland). Meer informatie is te vinden op
www.fineos.com

Perscontacten:
FINEOS Benelux

Mike del Prado

tel:(030) 285 50
10
e-mail:mike.delprado@fineos.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
tel: (020) 421 05 65
e-mail: marije@l-dj.nl