Akzo Nobel

Akzo Nobel draagt diagnostica-activiteiten Organon Teknika over aan bioMérieux

Arnhem, 3 juli 2001 Akzo Nobel heeft de in vitro diagnostica-activiteiten van Organon Teknika overgedragen aan bioMérieux. In bepaalde landen zal de overdracht echter alleen doorgaan na toestemming van de betreffende mededingings-autoriteiten. bioMérieux betaalt Akzo Nobel voor de diagnostica-activiteiten een bedrag van EUR 311 mln (NLG 685 mln) à contant en schuldenvrij. Per 1 juli zijn de diagnostica-activiteiten onderdeel van bioMérieux.

De verkoop aan bioMérieux is het sluitstuk van initiatieven om de diagnostica-activiteiten bij een partner onder te brengen die in staat is de positie van Organon Teknika's innovatieve diagnose-producten op een sterk consoliderende diagnostica-markt te verstevigen, en om een solide basis te leggen voor de toekomst van bedrijf en medewerkers.

Deze overeenkomst is een van de diverse recente acties van Akzo Nobel ter verwezenlijking van de Pharma-strategie. Deze strategie is gericht op een verdere groei van de activiteiten op het gebied van humane farmaceutische producten, diergezondheid en biofarmaceutische productie. De farmaceutische activiteiten van Organon Teknika zijn overgeplaatst naar Organon de tak voor humane farmaceutische producten binnen de Pharma Groep.
- - -