INSINGER DE BEAUFORT VERSTERKT Positie in LONDEN DOOR OVERNAME ENGLISH TRUST

Bank Insinger de Beaufort maakt bekend de English Trust Group Limited (English Trust) te hebben overgenomen; een in Londen gevestigde dienstverlener op het gebied van corporate finance voor zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven. De overname past in de groeistrategie van Insiger de Beaufort welke als doel heeft verder te groeien met een sterke nadruk op het leveren van geavanceerde financiële diensten aan zowel particuliere als institutionele klanten. English Trust zal voorlopig verder gaan onder de naam Insinger English Trust.

De overname van English Trust is een nieuwe stap in de groei van Insinger de Beaufort in het Verenigd Koninkrijk. De combinatie van corporate finance activiteiten van English Trust met die van Insinger Townsley, de bestaande stock broking en corporate finance onderneming van de groep in Londen, biedt de klant een volledig pakket corporate finance activiteiten. De bedrijven zullen optreden als "Sponsor" (liquiditeitsverschaffer) voor ondernemingen op de London Stock Exchange (LSE) en als "Nominated Advisor" (vaste adviseur) en broker voor diegene die genoteerd staan aan de Alternative Investment Market (AIM).

Bij grensoverschrijdende fusies en overnames zal English Trust nauw samenwerken met het Nederlandse Reitsma & Wertheim & Partners (RWP). RWP is door Insinger de Beaufort in 1999 overgenomen en richt zich op de aankoop en verkoop van Europese ondernemingen, managementopvolging, joint ventures en samenwerkingen door heel Europa. Na de overname van English Trust beschikt de groep over 30 corporate finance professionals, die een volledig pakket pan-Europese corporate finance activiteiten bieden.

English Trust treedt momenteel op als Sponsor of Nominated Advisor voor 29 beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast biedt de onderneming een breed scala aan bedrijfsadvisering, onder andere Fusies & Overnames en Management Buy-Outs. Na de overname vertegenwoordigt Insinger de Beaufort meer dan 50 aan de London Stock Exchange genoteerde klanten.

Graham Davin, Chief Executive van Insinger de Beaufort in het Verenigd Koninkrijk, gaf het volgende commentaar: "Dit is een belangrijke aankoop voor Insinger de Beaufort. English Trust heeft een uitstekende reputatie in het adviseren van kleine en middelgrote bedrijven, hetgeen perfect aansluit bij onze activiteiten in stockbroking. We creëren zo een solide positie in dit deel van de markt."

Het hele senior management van English Trust is overgegaan naar Insinger de Beaufort. Christopher Spence zal tot juni 2002 aanblijven als voorzitter. Jasper Allen neemt de rol van Chief Operating Officer op zich. Barry Townsley blijft chairman van Insinger Townsley en Graham Davin Chief Executive van Insinger de Beaufort in het Verenigd Koninkrijk.

Graham Davin: "Het is mij een genoegen om Christopher, Jasper en hun collega's welkom te heten bij Insinger de Beaufort. De overname van English Trust heeft een sterke basis gecreëerd van waaruit we een pan-Europese positie kunnen opbouwen. Er zal dit jaar een grote consolidatie op de markt te zien zijn en ik weet zeker dat Insinger de Beaufort hier een belangrijke rol in kan spelen.

Christopher Spence: "We zien veel voordelen in het samengaan met Insinger de Beaufort. Er worden duidelijk nieuwe kansen gecreëerd door het samenvoegen van onze activiteiten. We zullen samen met de Europese Teams van Insinger de Beaufort onze klanten een breder pakket aan diensten kunnen bieden.

Vorig jaar was English Trust ondermeer betrokken bij de beursgang van Net Investor plc , Gene Medix plc en Pacific Media plc, evenals een belangrijke overname voor Qualceram Shires plc en de kapitaalsanering van Friendly Hotels plc. Het bedrijf trad tevens op als Nominated Advisor voor bedrijven zoals Betinternet.com plc, Direct Message plc en TransEDA plc.


-einde persbericht-

Voor verdere informatie en foto's kunt u contact opnemen met : Graham Davin, chief executive: Insinger de Beaufort, Londen Tel: +44 (0)20 7377 6161
Han Bongers, Group Marketing Director, Amsterdam
Tel: 020-5215475

Persbericht uitgegeven door Square Mile Communications, Londen Contactpersoon Mark Whitfield of Claire Johnson
Tel: +44 (0)20 7841 5555

Profiel:

Insinger de Beaufort is in 1994 ontstaan na de fusie van Integro, financiële dienstverlening, met Bank Insinger de Beaufort N.V., een uit 1779 daterende Nederlandse private bank. Insinger de Beaufort heeft kantoren in zeventien landen. De belangrijkste vestigingen: Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden. De groep is georganiseerd in vijf hoofddivisies: private banking, asset management, trust en fiduciary services, securities trading en corporate finance services.

Insinger de Beaufort Holdings S.A., de moedermaatschappij, is genoteerd aan de Luxembourg Stock Exchange. De groep heeft meer dan 1 000 mensen in dienst.

Graham Davin is mede-oprichter van de Insinger de Beaufort groep. In 1995 is hij verhuisd van Amsterdam naar Londen om de activiteiten van Insinger de Beaufort in het Verenigd Koninkrijk verder uit te bouwen.

U kunt aanvullende informatie over de groep en haar diensten vinden door het bezoeken van de website van Insinger de Beaufort: www.insinger.com.

English Trust is opgericht in 1884. In 1978 werd de bedrijfsvoering overgenomen door een nieuw managementteam, met daarin Christopher Spence. De notering aan de Stock Exchange bleef daarbij gehandhaafd. In de daaropvolgende jaren, waarin het bedrijf een investeringsbank werd, ontstond de kern van haar corporate finance activiteiten. Vlak voordat de bank werd overgenomen door Nordbanken werd het bedrijf in 1986 een Authorised Bank (goedgekeurde bank). In 1991 leidde Christopher Spence een management buy-out van de corporate finance activiteiten. De laatste tien jaar is het bedrijf aanzienlijk gegroeid.