0100,0100,0100Times New RomanUitnodiging voor de pers

Aanbieding Manifest voor het houden van vee aan
Tweede Kamer



Utrecht, 28 juni 2001

Geachte redactie,

Wij nodigen u hierbij graag uit voor de aanbieding van het 'Manifest voor het houden van vee' aan de Commissie voor Landbouw uit de Tweede Kamer op dinsdag 3 juli aanstaande.

De mkz-crisis heeft (nogmaals) aangetoond dat onze veehouderij de beschaving voorbij is. Tientallen organisaties en ruim 8000 burgers, waaronder een aantal bekende
Nederlanders, doen in het 'Manifest voor het houden van vee' een oproep aan de politiek voor een daadwerkelijke structurele vernieuwing van de veehouderij - een veehouderij waar niemand zich voor hoeft te schamen, een veehouderij die voldoet aan voorwaarden van milieu, dierenwelzijn, landschap en natuur, en perspectief voor boeren.

De initiatiefnemers van het Manifest zijn een aantal milieu-, dieren- en consumentenorganisaties, Koos van Zomeren en Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar Universiteit Wageningen.

Het 'Manifest voor het houden van vee' wordt op dinsdag 3 juli aanstaande om 13.30 uur aangeboden aan de
Commissie voor Landbouw uit de Tweede Kamer. De
aanbieding vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort (Provinciezaal), Lange Poten 10 te Den Haag.

Namens alle ondertekenaars zal Ad van den Biggelaar, algemeen directeur van Stichting Natuur en Milieu, het Manifest aanbieden aan Pieter ter Veer, voorzitter van de
Kamercommissie.

De aanbieding wordt opgeluisterd met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde 'Farm animal blues' en Koos van Zomeren zal enige toepasselijke woorden spreken.

Wij hopen u op 3 juli te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten

Marijke M.A. Brunt

Stichting Natuur en Milieu