ABN AMRO




Persbericht
Amsterdam, 03 juli 2001

Voor ruim EUR 140 mln ingeschreven op ABN AMRO Model Funds

De introductie van zes nieuwe ABN AMRO Model Funds door ABN AMRO Asset Management is een groot succes geworden. Nederlandse en internationale particuliere beleggers hebben in de introductieperiode van 5 tot en met 29 juni 2001 voor een bedrag van ruim EUR 140 mln ingeschreven op de nieuwe fondsen. Met dit resultaat klasseren de Model Funds zich onder de grootste introducties van de Luxemburgse ABN AMRO Funds.

De Model Funds stellen de belegger in staat te kiezen uit zes beleggingsprofielen - van uitgesproken defensief (Model Fund 1) tot zeer offensief (Model Fund 6) - met een eigen risico- en rendementsverwachting. Beleggers kunnen op deze manier zelf de optimale combinatie van risico en rendement bepalen, zonder de noodzaak het beursnieuws van dag tot dag te volgen.

De Model Funds zijn samengesteld uit diverse soorten beleggingen met verschillende karakteristieken. De belangrijkste beleggingen zijn in dit geval liquide middelen, obligaties, onroerend goed en aandelen. Sommige beleggingen voorzien een laag rendement maar hebben daarentegen weinig risico, terwijl andere soorten beleggingen zijn gericht op een hoog rendement met een hoog risico. De beleggingskennis en -expertise van de fondsmanagers van ABN AMRO zorgen ervoor dat het gekozen profiel blijft beantwoorden aan de keuze van de belegger.

De Model Funds zijn gevestigd in Luxemburg en zijn vanaf 2 juli 2001 genoteerd aan de effectenbeurzen van Luxemburg en Amsterdam.

Percontacten:Véronique Schyns, telefoon: 020 - 3834483

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86