Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 3 juli 2001

Internatio-Müller N.V. (Imtech) neemt Mountside over Strategische acquisitie voor gerichte uitbouw industriële IT-activiteiten

Integratie Mountside en Turnkiek Technical Systems levert goede positie op voor Imtech ICT in de regio Zuid-Nederland

Internatio-Müller N.V. deelt mede dat in principe overeenstemming is bereikt over de overname van Mountside Software Engineering te Eindhoven. Mountside Software Engineering is gespecialiseerd in complete technisch industriële IT-dienstverlening, van systeemspecificatie en ontwerp tot en met ontwikkeling en implementatie van klantgerichte software oplossingen. Mountside zal deel uitmaken van Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller.

De overnamesom wordt voldaan in contanten en bedraagt negen keer het verwachte bedrijfsresultaat over 2001. De betaalde goodwill zal rechtstreeks ten laste worden gebracht van het eigen vermogen van Internatio-Müller. Mountside zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

De overname past in de strategie van Internatio-Müller om focus in haar bedrijfsactiviteiten aan te brengen teneinde de beste mogelijkheden voor structurele winstgroei en daarmee aandeelhouderswaarde te realiseren. Hiertoe heeft Internatio-Müller zich volledig gericht op de activiteiten van Imtech, waarbij via een combinatie van autonome groei en acquisities Imtech in de periode tot 2003 in omvang zal verdubbelen bij een verdere groei van de marge. De overname van Mountside past in de strategisch gewenste verdere versterking van IT-activiteiten binnen Imtech.

Binnen Imtech zal Mountside (45 medewerkers, verwachte omzet 2001: 3,5 miljoen Euro) worden geïntegreerd met Turnkiek Technical Systems, een werkmaatschappij van IT-specialist Turnkiek, dat op haar beurt deel uitmaakt van de cluster Imtech ICT. Imtech ICT zet in op een versneld groeiscenario en wil onder andere snel groeien in de technisch industriële IT-markt. De combinatie van Mountside en Turnkiek Technical Systems geeft hier duidelijk invulling aan:
* complementair dienstenpakket (embedded software, visualisatie- en simulatiesystemen, productie-automatisering en internettechnologie) met gecombineerde kennis en kunde voor het uitvoeren van complete projecten in eigen beheer;
* complementaire klantenkring;

* gemeenschappelijke cultuur en gelijke opbouw van de beide organisaties;

* goede mogelijkheden tot schaalvergroting, met name in de economisch aan-trekkelijke regio Zuid-Nederland;
* strategisch substantiële aanwezigheid in de drie belangrijkste economische regios met vestigingen in Amersfoort, Delft en Eindhoven;

* aantrekkelijke positionering op de arbeidsmarkt.
Gezamenlijk zullen Mountside en Turnkiek Technical Systems kunnen profiteren van verdere schaalvergroting waardoor omzet en resultaat zullen toenemen.