Apple Benelux

Apple kondigt AppleWorks 6.2 voor Mac OS X aan

Bunnik 3 juli 2001 - Apple kondigt vandaag AppleWorks 6.2 voor Mac OS X aan, een nieuwe versie van het bekroonde productiviteitsprogramma van Apple die speciaal is ontwikkeld voor Mac OS X, Apple's revolutionaire nieuwe besturingssysteem. Doordat AppleWorks 6.2 is gebaseerd op Mac OS X, blijft het programma bijzonder stabiel en snel als het tegelijkertijd met andere programma's wordt gebruikt en is het bovendien mogelijk automatisch documenten in PDF-structuur aan te maken die vervolgens via het Internet kunnen worden gepubliceerd. Bovendien bevat AppleWorks 6.2 DataViz-conversiemodules, waarmee zonder problemen Microsoft Word- en Excel-documenten kunnen worden geopend, bewaard en uitgewisseld.

"AppleWorks, dat wordt gekenmerkt door het spreekwoordelijke Macintosh gebruiksgemak, is een van de populairste Mac-programma's ooit", aldus David Moody, Senior Director van Applications Marketing bij Apple. "Bovendien is dit het eerste productiviteitspakket dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik onder Mac OS X. Het feit dat de demoversie al meer dan 200.000 maal is gedownload, maakt duidelijk dat Mac-gebruikers staan te popelen om ook onder 's werelds meest geavanceerde besturingssysteem te werken met de talloze productiviteitsfuncties van AppleWorks."

AppleWorks verenigt functies voor tekstverwerking, paginaopmaak, beeldbewerking, spreadsheets, databases en presentaties in één programma. Om gebruikers te helpen bij het effectief vormgeven van hun ideeën, biedt AppleWorks rechtstreeks toegang tot een dynamische bibliotheek van modeldocumenten op het Internet. Met behulp hiervan kunnen gebruikers professioneel ogende documenten maken, zoals nieuwsbrieven, visitekaartjes, mailingetiketten en uitnodigingen. Bovendien bevat AppleWorks geavanceerde opmaakfuncties waarmee tekst, spreadsheets, afbeeldingen en films door middel van één muisklik in een document kunnen worden samengevoegd.

Beschikbaarheid en systeemvereisten
AppleWorks 6.2 omvat een versie voor Mac OS X en een versie voor Mac OS 8.1 of hoger. Beide versies vereisen een Mac met PowerPC-processor, 24 MB fysiek RAM met een virtueel geheugen van ten minste 25 MB, een cd-rom- of dvd-rom-speler, QuickTime en een optionele Internet-verbinding voor toegang tot de modeldocumentenbibliotheek op het Internet.

AppleWorks 6.2 zal binnenkort beschikbaar zijn via de Apple Store op het Internet (http://www.apple.com/nlstore/) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van fl 184,03 (inclusief BTW). Voor bestaande gebruikers van AppleWorks 6 is een Engelse versie van AppleWorks 6.2 verkrijgbaar als gratis update via www.apple.com/appleworks. Binnenkort komt ook de Nederlandse versie van AppleWorks 6.2 beschikbaar als gratis update.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, AppleWorks, Apple Store en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh en Power Mac zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland