PERSBERICHT - 03 JULI 2001

P&O North Sea Ferries:
Vernieuwde Cruiseferry Norsun in de vaart

P&O North Sea Ferries heeft maandag 2 juli haar vernieuwde Cruiseferry Norsun officieel in gebruik genomen op de route tussen Zeebrugge en Hull. Het schip is, na de introductie van de Pride of Rotterdam op de dienst Rotterdam-Hull, uitgebreid vernieuwd bij Lloydwerft in Bremerhaven.

Later dit jaar, na de komst van de Pride of Hull, zal ook het zusterschip Norsea op de Duitse werf worden verbouwd. Met de herinrichting van de beide schepen is een bedrag van 50 miljoen gulden gemoeid.

Verbouwing
De verbouwing van de twee schepen, die ter vervanging van de Norstar en Norland in de vaart komen, richt zich op het Groene Dek. Zo zijn alle economy hutten en slaapstoelen op de Norsun vervangen door luxe cabins met eigen sanitaire voorzieningen. De inrichting van de hutten is gebaseerd op de accommodatie van de nieuwe schepen van P&O North Sea Ferries. Het totaal aantal hutten bedraagt nu 345. De passagierscapaciteit van de Norsun komt na de verbouwing uit op 1.000.

Als onderdeel van de vernieuwing is op het Groene Dek een Wine Bar en een A la carte restaurant voor 80 gasten ingericht. Het bestaande buffetrestaurant is volledig gerenoveerd en biedt in de nieuwe opzet plaats aan 464 bezoekers. Naast deze faciliteiten bevinden zich aan boord ook diverse bars, een casino, winkels, de Sunset Show Lounge met live-entertainment, een bioscoop, een speelruimte voor kinderen en een piano-bar.

Nieuw concept
P&O North Sea Ferries introduceert momenteel een nieuw concept van luxe accommodatie en innovatieve faciliteiten. "De herinrichting van de beide schepen past in ons voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering. Bovendien benadrukt de introductie van de vernieuwde Norsun en Norsea op onze dienst tussen Zeebrugge en Hull het belang van deze route", aldus Managing Director Peter van den Brandhof van P&O North Sea Ferries.

Informatie:
P&O North Sea Ferries is sinds eind 1996 een volle dochteronderneming van The Peninsular & Oriental Steam Navigation Company in Londen en onderdeel van haar veerdienstdivisie, P&O Ferries. P&O North Sea Ferries exploiteert een vloot van 17 schepen, die passagiersroutes bedienen tussen Rotterdam (Europoort) en Hull en tussen Zeebrugge en Hull. Daarnaast worden vrachtroutes onderhouden tussen Rotterdam (Europoort) en Zeebrugge en Felixstowe, Hull en Teesport. In 2000 werden 1.000.000 passagiers vervoerd, 225.000 auto's en 650.000 vrachteenheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

P&O North Sea Ferries
Cor Radings
Manager Corporate Communications

Tel: 0181 - 255 472
E-mail: cor.radings@ponsf.com