INTERVIEWS MET CHRONISCH ZIEKEN OVER HUN LEVEN

Eind juni 2001 verschijnt HALFVOL OF HALFLEEG, mensen met ms over de kwaliteit van hun leven. In dit boek is een verslag te vinden van 116 uitgebreide open interviews met mensen, die lijden aan de chronische ziekte multiple sclerose. Hun worsteling met de acceptatie van deze ziekte, de vaak moeizame gang door het medische circuit, de veranderende verhoudingen en het (on)begrip van familie en vrienden: deze en nog veel meer onderwerpen komen in dit boek uitgebreid aan de orde.

De auteurs hebben ook mensen gesproken in de Verenigde Staten en Israël: zij vertellen over hun leven daar. Hierdoor kan op kleine schaal, de maatschappelijke situatie van de chronisch zieken in het buitenland en in Nederland met elkaar worden vergeleken.

De auteurs zijn John van den Dungen (1955) en Antoinette de Nie (1958). John was werkzaam als OR-adviseur toen hij in 1988 te horen kreeg dat hij MS had en is sindsdien betrokken bij diverse soorten vrijwilligerswerk. Antoinette is werkzaam als gezinsbegeleidster in de jeugdhulpverlening.

Het boek is op te vragen bij John van den Dungen, Tel 073-6230444.