LEIPZIGER MESSE GMBH

Bouwbeurs Leipzig

Russische bedrijven en gemeenten hopen op samenwerking met West-Europa
- sa-neringsoplossingen en investeerders gezocht
Leipzig (ots) - In Rusland bestaat steeds meer belangstelling voor samenwer-king met West-Europese bouwbedrijven. Er is vooral behoefte aan kennisover-dracht. Dit is de conclusie van de deelnemers van de presentatietournee die de Leipziger Messe door Rusland maakte, als aanloop naar de bouwbeurs BauFach 2001.

Rusland is het themaland van de Baufach 2001 in Leipzig, die zal duren van 24-28 oktober. Niet alleen Moskou en St.-Petersburg hebben er speciale plaats gekregen. Ook ondernemingen en gemeenten uit de regio's Samara/Wolga, Kazan, Nishnij Nowgorod, Saratov en Karelien zullen in Leipzig hun opwach-ting maken. Met het oog op de groeiende bouw- en saneringsactiviteiten in hun land, beloven de Russen potentiële buitenlandse investeerders aantrekke-lijke perspectieven

Alexander A. Latkin, vice-gouverneur van Samara, doet een goed woordje voor de import van Russische producten. 'Onze regio biedt zeer concurrerende bouwmaterialen zoals natuursteen, aluminium en houtproducten. Wij zijn daar-om vooral geïnteresseerd in de certificatie van onze producten voor West-Europa'.

Vanwege de viering van het 1000-jarig bestaan is in Kazan een ware bouw-koorts uitgebroken. 'Wij missen echter het passende wegenbouwmateriaal', al-dus Pjotr S. Rybalkin, diensthoofd bij de gemeente. Bovendien is men er op zoek naar oplossingen voor goedkope woningbouw. Per jaar zijn door de toe-vloed van gezinnen uit andere streken 4.000 stadswoningen nodig. Verder ver-dienen in Kazan monumentenzorg en sanering van oude gebouwen en hotels bij-zondere aandacht. 'Wij hopen op de BauFach geïnteresseerde bedrijven te ont-moeten en interessante oplossingen te vinden', besluit Rybalkin zijn betoog. Het hoofd van de dienst economie, Boris Pawlov, wijst erop dat Kazan enkele interessante technologieën te bieden heeft die geschikt zijn voor joint ven-tures. Bovendien zoekt de stad volgens Pawlov investeerders en opdrachtge-vers voor talrijke projecten.

Ook St.-Petersburg zoekt naar opdrachtgevers en makelaars. Volgens Alexander V. Lobanov van het bouwcomité van St.-Petersburg, biedt de stad - anders niet verkrijgbare - langlopende en gunstige kredieten voor bouwheren. De stad is ook geïnteresseerd in knowhow over en de modernisering van flatge-bouwen.

'In de Russische regio's heerst een bouwkoorts die te vergelijken is met de 'boom' van begin jaren '90 in Moskou', aldus Werner M. Dornscheidt, algemeen directeur van de Leipziger Messe. 'Dit is voor West-Europa een buitenkans voor het aanknopen van samenwerkingsverbanden.'

De BauFach wil de ontmoeting met West-Europese bedrijven vergemakkelijken met onder andere een tolkendienst, een contactbeurs, een internationale re-ceptie voor ondernemers en workshops over juridische en fiscale kwesties. Bovendien biedt de Russische overheid een veelheid aan informatie over im-portbepalingen, licentieverleningen voor de Russische markt en werkgelegen-heidsopties in Rusland.

De Leipziger Messe verwacht in totaal 50 standhouders uit Rusland.

ots Original Text Service: Leipziger Messe GmbhH Internet: http://www.presseportal.de

Contactpersoon:
Ulrich Briese
Tel.: +49 (0)3 41 - 678 81 94
Fax: +49 (0)3 41 - 678 81 82
E-Mail: u.briese@leipziger-messe.de
http://www.baufach.de


03 jul 01 09:25