Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur
Brand in woning, hennepkwekerij ontdekt

UTRECHT Bij een brand aan de Bolksbeekstraat in Utrecht maandagmiddag ontdekten brandweer en politie in een naastgelegen pand een hennepkwekerij. In de woning stonden op de tweede etage enkele tientallen plantjes. De bewoner, een 32-jarige Utrechter is aangehouden.

De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De brand in de naastgelegen woning was ontstaan in de keuken. Uit de woning werden een konijn en een kat bevrijd. De brand is vermoedelijk ontstaan in een oven die aanstond waardoor een gasleiding oververhit raakte. De totale schade is niet bekend.

Verdachte aangehouden

UTRECHT - In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Vlampijpstraat een 24-jarige inwoner van De Meern aangehouden op verdenking van een inbraak in een wachthokje voor buschauffeurs. De man werd bij het hok aangehouden. In het gebouwtje was een automaat vernield waaruit een geldcassette was weggenomen. Deze werd binnen teruggevonden.

Achtervolging

UTRECHT Na een achtervolging door de stad is maandagavond een 27-jarige Utrechter aangehouden die zonder rijbewijs een auto bestuurde. De man werd gezien aan de Europalaan, toen agenten hem wilden controleren ging hij ervan door. Onderweg negeerde de man diverse verkeersregels zoals rode verkeerslichten.

De rit eindigde uiteindelijk aan de IJsselsteinlaan waar hij zijn auto parkeerde en er lopend vandoor ging. De man werd uiteindelijk in een in aanbouw zijnde woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De auto van de man is in beslag genomen.