Knop

Hoofdmenu

UURWERKNIEUWS VAN HANS LEVENS

Spiegeltje spiegeltje aan mn hand
In 1932 vervaardigde Cartier zijn eerste omkeerbare horloge: de designers gingen aan het werk met de kastvormen van het legendarische Tank-horloge en een resoluut nieuwe esthetische benadering kreeg vorm, wat resulteerde in de creatie van de Tank Basculante. Het ingenieuze draaimechanisme zorgt ervoor dat de draagster het horloge aan haar stemming aan kan passen: één kant van het horloge geeft de tijd aan, terwijl de andere kant de tijd uit het oog verliest.

Tank, Cartier Nieuw is de Tank Basculante Miroir, met een gepolijste, spiegelende achterkant voor ongezien kijken, waarin bovendien de glanzende horlogeband met zijde-effect weerspiegeld wordt. Het horloge is voorzien van het Cartier-
kwartsuurwerk kaliber 059, heeft een grijze wijzerplaat met Arabische cijfers en kan geleverd worden in klein en medium model. De grijze band met zijde-effect heeft een verstelbare stalen vouwsluiting. De advies wvp van het kleine model is 4.500, van het medium model 4.650. Meer informatie: Cartier International B.V., tel. (020) 342 86 66.

Chaumet Class One Chaumet
Het nieuwe model van Chaumet, de Class One, combineert staal, parelmoer,zwarte of witte diamanten en rosé saffier met een ronde wijzerplaat en - in het herenmodel - met een draaibare lunette. Als extreem detail is de rubberen band geparfumeerd met vanille uit tropische eilanden. De chronograaf heeft een sterke, technische en sportieve uitstraling, is 100 meter waterdicht en verkrijgbaar in 14 variaties. Dan is er nog het duikhorloge, geïnterpreteerd als Haute Horlogerie en leverbaar als unisekshorloge.