Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-07-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 3 juli 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: auto na uitwijken in de sloot
Een 23-jarige automobilist uit Oostwold moest maandagmiddag op de Hogeweg uitwijken voor een uit een uitrit komende 30-jarige automobiliste uit Roden. De vrouw had de auto over het hoofd gezien en de Oostwolder verloor bij de uitwijkmanoeuvre de macht over het stuur en kwam in een naastgelegen sloot terecht. Twee inzittenden van de auto, twee 31-jarige mannen uit Oude Pekela en Meedhuizen werden met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man betaalt drankje niet
Na twee consumpties genuttigd te hebben in een café aan de Poelestraat kon een 30-jarige man zonder vaste woonplaats deze niet betalen. De politie werd ingeschakeld die de laatste weken al vaker met de man van doen heeft gehad. Hij werd aangehouden, kreeg een dagvaarding en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: bonnen voor niet dragen van autogordels Maandagmiddag is een controle uitgevoerd op het Hereplein voor het dragen van veiligheidsgordels. In een uur werden er zestien bonnen van 90 gulden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Noorderhaven werd maandagnacht een 52-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 2.0. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: tomatendieven
Twee mannen, 20 en 21 jaar uit Groningen, werden dinsdagochtend op de Vismarkt betrapt toen een van de mannen uit een kist aangevoerde groente twee tomaten wegnam. Na de diefstal stapte hij achter op de fiets van zijn maatje. De groentediefstal werd gezien door agenten die de mannen na een korte achtervolging aanhielden. Met een proces-verbaal werden beide op vrije voeten gesteld.

Leek: fietser onderuit door overstekende hond; eigenaar loopt door De politie is op zoek naar een eigenaar van een loslopende hond die maandagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur op de Burchtlaan bij het landgoed Nienoord een ongeval heeft veroorzaakt. De hond stak plotseling de laan over waarbij de hond tegen het wiel van een passerende fietsster liep. De fietsster, een 66-jarige inwoonster van Tolbert, kwam daarbij te vallen en liep vervelende verwondingen op. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De vrouw fietste daar met haar dochter die haar na de valpartij weer op de been hielp. De eigenaar van de hond liep na het ongeval gewoon door en heeft zijn naam niet bekend gemaakt. De politie wil graag in contact komen met deze eigenaar of eventuele getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek 0900-8844 (30 c/m).

Winsum: brand in woonkamer
Maandagmorgen brandde de woonkamer van een huis aan het Voorwerk geheel uit. Hierdoor ontstond door het gehele huis rook en roetschade. De brand is mogelijk ontstaan door het spelen met een vuuraansteker door een van de peuters des huizes. De brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Leek: autokraker gepakt
De politie heeft maandagnacht in Leek een Poolse autokraker (20) aangehouden. De man werd gesignaleerd in de omgeving van de Kerkweg waar ongeveer zes autos waren opengebroken. Bij het zien van de politie zette de man het op een lopen. Na een zoektocht werd hij later op de Pulvertoresntraat aangetroffen en aangehouden. Hij zit voor nader onderzoek vast.

Snelheidscontroles
Op de A7 ter hoogte van Winschoten zijn maandagmiddag 13 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid op een weggedeelte waar in verband met werkzaamheden een maximumsnelheid gold van 70 km/u. De hoogst genoteerde reed 118 km/u. Op de Oudestreek in Zevenhuizen werden maandagmorgen 259 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 40 te hard. De hoogst genoteerde reed 97 km/u waar maximaal 60 was toegestaan. Op de Noorddijkerweg in Groningen werden maandag 13 automobilisten bekeurd. De hoogste score was hier 81 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)