Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 4 juli 2001
Strooiveld op begraafplaats

De begraafplaats Beukenhage aan de Naaldwijkseweg heeft sinds kort een strooiveld. Tot nu toe was het niet mogelijk de as van overledenen op de begraafplaats uit te strooien. Naast het strooiveld - een grasveld met bomen, beukenhaag en borderplanten - is er ook een natuurstenen gedenkzuil geplaatst. Hierop kan ter nagedachtenis een plaatje worden bevestigd met de naam van de overledene erop. Verder is het mogelijk een roos te planten

Een nieuwe urnenmuur vormt het sluitstuk van dit vernieuwde gedeelte van de begraafplaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Groen en onderhoud in het stadhuis, tel. 430242.

Beschoeiing Groeneweg

Deze weken wordt de beschoeiing langs de Groeneweg vernieuwd. Het verkeer op die weg moet rekening houden met enige stagnatie.

Geen permanente bewoning

Het gemeentebestuur wijst belangstellenden erop dat op kampeer- en recreatieterreinen binnen de gemeentegrenzen GEEN permanente bewoning is toegestaan, noch zal worden gedoogd.

Verkeersmaatregelen kermis en braderie

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat in verband met de te houden kermis op 12, 13 en 14 juli 2001 de volgende verkeersmaatregelen van kracht zijn:

* met ingang van dinsdag 10 juli 2001, 8.00 uur v.m. tot en met maandag 16 juli 2001, 12.00 uur v.m. zijn de hierna genoemde wegen of weggedeelten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, afgesloten en tevens zal dan een parkeerverbod gelden:
* het Zandeveltplein, met uitzondering van de aan de noordzijde gelegen rijbaan en parkeervakken;

* het Pijperplein;

* de Van Geeststraat.

In verband met de te houden braderie op 13 en 14 juli 2001 zullen de volgende verkeersmaatregelen van kracht zijn:

* met ingang van donderdag 12 juli 2001 om 19.00 uur tot en met zondag 9 juli 2001, 2.00 v.m. zijn de hierna genoemde wegen of weggedeelten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, afgesloten en tevens zal dan een parkeerverbod gelden:
* de Langestraat, vanaf de Zuidwind tot aan de Gasthuislaan;
* de Van Kasteelestraat, vanaf de Langestraat tot aan de Pompe van Meerdervoortstraat;

* het Marktplein.

In verband met de te houden Jeu de Boulesactiviteit en touwtrekdemonstraties op donderdag 12 juli 2001 op het parkeerterrein aan het Graaf Florisplein en in verband met verplaatsing van de weekmarkt naar het Graaf Florisplein op vrijdag 13 juli 2001 mag er vanaf donderdag 12 juli 2001, vanaf 08.00 uur op het parkeerterrein aan het Graaf Florisplein niet meer worden geparkeerd.

In verband met een te houden rommelmarkt op zaterdag 14 juli 2001 op het Graaf Florisplein is genoemd plein, inclusief het weggedeelte tussen de Van Lennepstraat en de Pompe van Meerdervoortstraat, met ingang van vrijdag 13 juli 2001 om 19.00 uur tot en met zaterdag 14 juli 2001 17.00 uur voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, afgesloten.

Alcoholverbod

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande;

gelet op het bepaalde in artikel 2.4.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening s-Gravenzande 1995 dat luidt:

1. Het is verboden op de weg, die deel uit maakt van een door burgemeester en wethouders aangewezen gebied alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben;

2. Het bepaalde in het eerste lid geldt niet voor:
a. Een terras dat behoort bij een bedrijf, als bedoeld in artikel 2.3.1.1, eerste lid;
b. de plaats, niet zijnde een horecabedrijf, als bedoeld onder a, waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 38, tweede lid van de Drank- en Horecawet.
besluiten:
I. In verband met de op 12, 13 en 14 juli 2001 te houden kermis en de braderie voor de periode van 12 tot en met 15 juli 2001 de hierna genoemde straten in de gemeente s-Gravenzande als gebied zoals bedoeld in lid 1 van genoemd artikel aan te wijzen:


* Pijperplein

* Zandeveltplein

* Van der Horstweg

* Koningswerf (inclusief parkeerterrein)

* Gravenhof

* Pompe van Meerdervoortstraat (vanaf Van de Kasteelestraat tot het Graaf Florisplein)

* Van Lennepstraat (vanaf de Hoflaan tot de Gravin Aleidisstraat)
* Gravin Aleidisstraat

* Graaf Florisplein

* Pastorielaan

* Gravenstraat

* Vaartplein

* Havenstraat.

II. Onverkort van kracht blijft het besluit nummer 1033 van 17 april 2001 inhoudende het algemene verbod alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben in de volgende straten:


* Langestraat

* Pieter Heusstraat

* Sand-Ambachtstraat

* Van Straalenstraat

* Van Geeststraat

* Vaartstraat

* Marktplein

* V.d. Kasteelestraat

III. Te bepalen dat dit besluit in werking treedt de dag na bekendmaking

Collectieve festiviteiten

Burgemeester en wethouders hebben voor het jaar 2001 de volgende festiviteiten aangewezen als collectieve festiviteiten:
* Feestelijke activiteiten voor de braderie op woensdag 11 en donderdag 12 juli;

* Braderie en kermis op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli.
Deze aanwijzing vindt plaats op grond van artikel 4.1.2., lid 1, van de Algemene Plaatselijke Verordening. Hierbij is bepaalde dat de voorschriften 1.1.1, 1.1.5, 1.1.7 en 1.1.8 van de bijlage B van het Besluit horeca, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer niet gelden voor door burgemeester en wethouders aan te wijzen collectieve festiviteiten.


* Atelier PDV Bouwkunst en Ruimtelijke Vormgeving te Monster voor het kappen van een kastanjeboom in de toekomstige tuin van de heer Voskamp aan de Dijckerwaal 20, met herplantplicht;
* de heer E. van Staalduinen voor het kappen van drie esdoorns rechts naast zijn woning aan de Langestraat 107.

burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. Delegatie vrijstellingverlening ex art. 19 W.R.O.
Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juni 2001 heeft besloten om de bevoegdheid tot het verlenen van vrijstelling van geldende bestemmingsplannen, als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, te delegeren aan hun college. Dit besluit is in werking getreden op 1 juli 2001 en ligt voor iedereen ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis (kamer 112).

Bestemmingsplan Parapluherziening prostitutie

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 25 juni 2001 het door de gemeenteraad op 10 april 2001 vastgestelde bestemmingsplan 'Parapluherziening prostitutie' hebben goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan ligt vanaf 6 juli 2001 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis (kamer 112).

Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich (tijdig) tot dat college te wenden, kunnen gedurende de tervisielegging tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen. Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent de goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bestemmingsplan Duinpark

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken bekend, dat de gemeenteraad op 19 juni 2001 het bestemmingsplan Duinpark heeft vastgesteld. Bij de vaststelling is een wijzigingen in het plan aangebracht. Deze wijziging heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie M, nrs. 726, 950 en 1122. Het plan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Nieuwlandsedijk, de Noordlandselaan, t Louwtje en de bungalowparken Zeerust en Vlugtenburg.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 6 juli 2001 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis, (kamer 112).

Degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, en degenen die bezwaar hebben tegen de bij de vaststelling van het plan daarin aangebrachte wijziging, kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk bedenkingen tegen het bestemmingsplan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.
M.S.A. van Wassem
Tuinhuisje
Minstreelhof 16
Alcomij Beheer BV
Bedrijfshal 5
Hoflaan 175
Syre Projecten BV

3 woningen
Naaldwijkseweg 90
G. van der Sar
Woning
Zanddijk 60
A. van der Marel
2 warmteopslagtanks
Stealduinlaan 13
W.M. de Vreeze
Dakkapel
Onyx 38
J.P. van Haren
Wijzigen achtergevel
Sweelincklaan 9
A.G.P. Vijverberg
Serre
Galgepad 8
W.J.P. Toussaint
Berging/veranda en volière
Naaldwijkseweg 193
H. van Holstein
Verbouwen voorgevel
Franklinstraat 8
J.J. Spies
Verbouwen/uitbreiden woonhuis
Hoflaan 153
Gebr. Cornel BV
Verbouwen/uitbreiden bedrijfsruimte
Woutersweg 85
Electrische Verbindingen Europa BV (EL-CON BV)
Plaatsen reclameletters
Wattstraat 8
Hoogvliet BV
Verbouwen/uitbreiden zijgevel
Langestraat 189
Aangevraagde sloopvergunningen/meldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
Gemeente 's-Gravenzande
Asbesthoudende golfplaten
Mr Meinertzhagenstraat 1 en 3
Verleende bouwvergunningen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
Werving Vastgoed BV
Bedrijfsverzamelgebouw
Bedrijventerrein Teylingen
Teunissen Ontwikkeling BV
Bedrijfsverzamelgebouw
Teylingen
J.R. van den Beukel
Warmteopslagtank
De Jonghlaan 1a
M. Groen
Vervangen warenhuis
Naaldwijkseweg 239
Van Deventer Beheer BV
Verbouwen voor- en zijgevel bedrijfspand
Marconistraat 10
R.M. van der Does
Veranderen dakkapel naar opbouw
Naaldwijkseweg 232
bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.
Volgende week (9 tot en met 13 juli) worden de groene minicontainers
* De Driekleur, gebouw Wilhelmina, Van de Kasteelestraat 75 op dinsdag 10 juli van 15.00 tot 18.00 uur;