Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.00 uur
Parkeren voor voetbalwedstrijd

VEENENDAAL - Om parkeeroverlast te bestrijden zal de politie op 5 juli extra toezicht houden tijdens de voetbalwedstrijd DOVO-Glasgow Rangers. Dit toezicht vindt plaats in de omliggende woonwijken bij het sportpark aan de Verlengde Sportlaan. Bij foutief parkeren wordt verbaliseerd.

De politie adviseert aan het Veenendaalse publiek om zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar de wedstrijd te gaan. Daarnaast worden bezoekers met de auto verzocht om de doorverwijzingsborden te volgen en gebruik te maken van de parkeergelegenheid aan de Sportlaan en de Verlengde Sportlaan.

Auto te water

LANGBROEK Een 28-jarige inwoonster van Zeist is maandagmiddag met haar 12-jarige dochter in de auto te water geraakt aan de Amerongerwetering in Langbroek.

Door onbekende oorzaak kwam de auto in de rechterberm en schampte tegen een boom. Door het corrigeren kwam de auto vervolgens aan de andere kant van de weg terecht en raakte daar opnieuw twee bomen. Nadat het voertuig nog een boom raakte kwam het uiteindelijk tot stilstand in het water.

Met hulp van toegesnelde getuigen werden de hoofden van de slachtoffers net boven water houden. De inmiddels gearriveerde politie, brandweer en ambulancedienst hebben de slachtoffers bevrijd en overgebracht naar het UMC in Utrecht. De 28-jarige vrouw liep hoofd en beenletsel op. Haar 12-jarige dochter bleef ongedeerd.

Diefstal schuttingplanken

MAARSBERGEN Op de Scherpenzeelseweg vond maandagmiddag een diefstal van een gedeelte van een hekwerk uit een tuin plaats.

Omstreeks half vier ontdekte een 39-jarige bewoner uit Maarsbergen dat een gedeelte van zijn schuttingplanken waren verdwenen. Een groot aantal openingen in het hekwerk waren het gevolg.

Door getuigen was gezien dat een 48-jarige plaatsgenoot de planken had verwijderd en meegenomen. Bij de politie is de identiteit van de verdachte bekend.