Wessanen NV

Hierbij de platte tekst van het persbericht dat zojuist is gepubliceerd. Met vriendelijke groet,

Koninklijke Wessanen nv
Marlotte Herweijer
Corporate Development & Communications

Amstelveen, 3 juli 2001
(17.00 uur)

Wessanen verkoopt belang in Campari

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat zij een belang van circa 30% in Campari S.p.A., het Italiaanse drankenbedrijf, heeft verkocht tegen een uitgifteprijs van EUR 31 per aandeel. Wessanen had een totaal belang in Campari van 35%, de resterende 5% heeft Wessanen als "greenshoe" optie verleend aan de begeleidende banken, Deutsche Bank en UBS Warburg, tegen dezelfde prijs per aandeel.

Indien deze greenshoe wordt uitgeoefend, zal Wessanen het totale belang in Campari verkocht hebben voor een totaalbedrag van circa EUR 315 miljoen, hetgeen resulteert in een boekwinst van meer dan EUR 100 miljoen.

De verkoop vond plaats als onderdeel van de beursgang van Campari. Naar verwachting zal de eerste notering van Campari op de beurs van Milaan plaatsvinden op 6 juli a.s.

Wessanen zal de opbrengst gebruiken voor het verder uitvoeren van de "wellness" strategie die zich concentreert op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv