Gemeente Groningen

6
JUL
11.26

Persbericht

Kansspelbeleid sluit extra speelautomatenhal Euroborg niet uit 03-07-2001

Het college van burgemeester en wethouders wil de raad voorstellen een vergunning te verlenen voor een derde speelautomatenhal in Groningen in de Euroborg. Dit kan volgens het college zonder grote veranderingen in het gemeentelijke kansspelbeleid. Er ligt nog geen concreet voorstel om de derde vergunning mogelijk te maken. Eerst vraagt het college de gemeenteraad of deze politieke keuze wenselijk is. Deze procedure maakt het ook mogelijk dat belanghebbenden hun mening kunnen geven. Indien de raad vervolgens na de zomer instemt en de verordening is gewijzigd, kan nog dit najaar een zorgvuldige procedure voor de speelautomatenhal in de Euroborg zal volgen.

Kansspelbeleid
Sinds 1993 geldt in Groningen een passief uitsterfbeleid alleen de destijds bestaande 5 ondernemers kwamen sindsdien in aanmerking voor een vergunning. Op dit moment zijn er nog slechts 2 speelautomatenhallen.Het aantal gokverslaafden is sindsdien gestaag teruggelopen in de Stad en in de provincie Groningen. Ook heeft de rijksoverheid maatregelen getroffen ter bestrijding van gokverslaving bij de jeugd. Er geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar en een verplichte toegangscontrole voor speelautomatenhallen.

Europapark: een nieuw stukje Stad
Aan de zuidoostzijde van de stad ontwikkelt de gemeente een compleet nieuw stedelijk gebied. Het Europapark krijgt 400 tot 600 woningen, 150.000 tot 200.000 m² kantoren, een nieuw NS-station en een beeldbepalend stadion: de Euroborg. Een speelautomatenhal van hoog niveau past uitstekend in het uitgaansconcept van de Euroborg. De hal is een welkome aanvulling op de andere publiektrekkers in het stadion, een megabioscoop, een fitnessruimte en horecavoorzieningen. Het is onmiskenbaar dat een speelautomatenhal een enorme financiële impuls kan geven aan de realisering van de Euroborg.