Gemeente Bodegraven

500e lid De Windvogel

Wethouder Borsboom heeft dinsdagavond 3 juli een houten op zonnecellen draaiend windmolentje overhandigd aan het 500e lid van vereniging De Windvogel, Gert-Jan Rodenburg.

De Windvogel is een coöperatieve vereniging met als doelstelling het bevorderen van de productie van duurzame energie. Zij is daarin ook zelf actief. De Windvogel bezit reeds drie windmolens, twee kleinere (80 kW) in Bodegraven nabij de A12 en in Den Haag en een derde, 600 kW, in Gouda.

De voorzitter van de Windvogel, Dick van Elk, vertelde trots dat de vereniging inmiddels meer dan 600 leden heeft, al komt dit mede door het samengaan met de windenergievereniging Frisse Wind van Amsterdam. Aangezien er onderhandelingen gaande zijn met andere windenergieverenigingen in de regio, verwacht hij zelfs tegen het einde van het jaar het 1000e lid.

Met cijfers illustreert Van Elk dat de doelstellingen van De Windvogel helemaal niet onhaalbaar zijn. Met de komst van windturbines met een vermogen van 4,8 megawatt zouden er volgens Van Elk 1800 molens nodig zijn om te voldoen aan de stroombehoefte van alle Nederlandse huishoudens.

Wethouder Borsboom (rechts) overhandigt het model aan het 500e lid, de heer Gert-Jan Rodenburg