Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag
16:07 vrijdag 29 juni 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156
Voorlichting en perspiket tot maandagmorgen


* Gewond bij aanrijding

ASSEN Vanmorgen is een 46-jarige Assenaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Dr. A.F. Philipsweg. De man stond met zijn auto stil, met de bedoeling achterwaarts een parkeervak in te rijden. Een hem achteropkomende 69-jarige man uit Assen, zag dit te laat en botste met zijn auto achter op de stilstaande auto. De 46-jarige is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


* Diefstallen uit autos

OOSTERHESSELEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Beatrixlaan en in een auto aan het Langbos. Sloten waren geforceerd en gestolen werden radioapparatuur, alsmede een GSM-toestel.

HOOGEVEEN Aan de Vos van Steenwijklaan werden afgelopen nacht bij een bedrijf 5 bestelautos opengebroken. Ruiten van achterdeuren waren ingeslagen en uit alle autos was gereedschap gestolen. De totale schade is nog niet bekend.
Ook bij een naastgelegen bedrijf was van een auto een ruit ingeslagen. Op voorhand wordt uit deze auto niets vermist.
Bij een bedrijf aan de Kanaalweg was ook een auto het doelwit van het dievengilde. Door het forceren van een ruitje wisten zij in de auto te komen. Gestolen werd een radardetector.

ASSEN Aan de Maasstraat moest op een oprit een auto het ontgelden en werd een ruit ingeslagen. Gestolen werd een radardetector. De r adio heeft men wel geprobeerd te stelen, doch dit is niet gelukt.


* Inbraak woningen

ASSEN Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Rabenhaubtstraat. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door de voordeur open te hengelen. Vermist wordt een GSM-toestel en een videorecorder met afstandsbediening.

ZUIDLAREN Aan de Winkelakkers is afgelopen nacht vanuit een woning, een GSM-toestel, een rijbewijs, diverse pasjes en een bedrag van enkele tientjes gestolen. Vermoedelijk zijn de daders via de garage binnengekomen.


* TT perikelen

ASSEN Afgelopen avond en nacht zijn er aan de Witterweg, het Witterhaar en aan de Tunnelweg 5 lawaaimachines in beslag genomen. Enkele waren motorblokken en andere waren motorfietsen zonder uitlaat. Lawaaimachines veroorzaakten veel lawaai op enkele campings en de openbare weg.


* Inbraak in bedrijf

MEPPEL Bij een bedrijf aan de Jan Tooroplaan is afgelopen nacht ingebroken. De daders zijn via het dak binnengekomen en hebben een kluis opengebroken. Hoeveel er precies in de kluis zat is nog niet duidelijk.


* Diefstal auto

EMMEN Aan de Laan van het Kinholt is afgelopen nacht een Opel Corsa gestolen. De 38-jarige eigenaresse had de auto gisteravond laat voor de woning geparkeerd en afgesloten. Vanmorgen bleek de auto weg te zijn. Totale schade is niet bekend.


* Graffiti

ZUIDLAREN Afgelopen nacht zijn veel winkels aan de Stationsstraat en autos van een bedrijf aan deze straat met graffiti beklad. Ook straatmeubilair, waaronder borden, banken en bushaltes moesten eraan geloven. Er waren geen teksten, doch alleen geklieder in de kleuren zwart en blauw. De politie van Zuidlaren wil graag dat getuigen van deze vernielingen contact opnemen met het politiebureau in Zuidlaren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe