Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.35 uur
Man overvallen

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van dinsdag 3 juli is een man overvallen en van zijn portemonnee beroofd.

Rond half zes in de ochtend stapte een 68-jarige man uit Nieuwegein in een lift van een flatgebouw aan het Wenckebachplantsoen. Op dat moment werd hij van achteren beetgepakt, tegen de grond gedrukt en van zijn portemonnee beroofd. In de portemonnee bevonden zich enige honderden guldens.

Het slachtoffer kwam net met de trein uit Amsterdam en had de dader in dezelfde trein gezien. De dader voldoet aan het volgende signalement: Blanke man, 25-30 jaar, ± 1.80 meter, stevig postuur met krachtige handen, zwart achterover gekamd haar met gel, donkere ogen. Hij had een zilverkleurige oorring in zijn rechteroor. De man was o.a. gekleed in een witte gebreide coltrui en een donkerkleurig jack. De dader zag er zeer verzorgd uit.

De politie roept getuigen of mensen die menen de verdachte te herkennen op contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser door auto aangereden

NIEUWEGEIN Op woensdag 4 juli is een bromfietser door een automobilist aangereden en gewond geraakt.

Rond half negen in de ochtend reed een 17-jarige bromfietser uit Asperen over de Structuurbaan, komende uit de richting van de Symfonielaan. Op de kruising met de Newtonbaan sloeg hij linksaf, maar liet een hem tegemoetkomende 42-jarige automobiliste niet voorgaan. Het gevolg was dat de bromfietser in zijn flank werd aangereden door de auto.

De jongeman liep door de aanrijding letsel aan zijn linkerhand en een schaafwond aan zijn achterhoofd op. Tevens klaagde hij over pijn aan zijn been.

Grote vernielingen

HOUTEN Tussen dinsdagmiddag 3 juli en woensdagmorgen 4 juli zijn er vernielingen gepleegd op een bouwplaats aan de Schalkwijkseweg.

Rond half acht woensdagochtend ontdekten bouwvakkers dat een bouwsteiger van 40 meter lang en 6 meter hoog was omgetrokken. Daar uit onderzoek bleek dat de steiger deugdelijk gezekerd was geweest, moet dit met opzet zijn gebeurd. Op de steiger lagen minimaal 25 pakken met dakpannen. De vernieling had een grote ravage tot gevolg. Tevens waren op hetzelfde bouwterrein een bouwlift, een cementmachine en enkele ruiten vernield. De schadepost voor de aannemer bedraagt tussen de dertig- en vijftigduizend gulden.

Aanrijding met tram

IJSSELSTEIN Op woensdag 4 juli heeft een aanrijding tussen een tram en een auto plaatsgevonden. De automobilist raakte gewond.

Rond twee uur in de middag reed een 38-jarige automobilist uit IJsselstein over de Jupiter, gaande in de richting van de Clinckhoeff. Bij de niet van overwegbomen voorziene tramovergang zag hij de voor hem van links komende tram niet naderen. Kennelijk negeerde de automobilist de rode knipperlichten en de rinkelende bellen en reed de tramovergang op. Daar werd de auto door de tram gegrepen en weggeslingerd.

De man hield aan de aanrijding spierpijn over zijn gehele lichaam over, maar liep geen ernstig letsel op. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Fietser door auto geschept
NIEUWEGEIN Op woensdag 4 juli is een fietser door een automobilist aangereden en daarbij gewond geraakt.

Rond vijf uur in de middag reed een 28-jarige automobilist uit Houten over de Drenthehaven en wilde linksaf de Hollandhaven oprijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een van links komende 53-jarige fietser uit Culemborg. De fietser werd geschept en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.