Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.25 uur
Snelheidsovertreder

SOEST Tijdens een snelheidscontrole woensdagavond op de Dalweg reed een voertuig met een snelheid van 90 km/u langs de radarpost. Agenten zetten de achtervolging in en gaven de 28-jarige bestuurder uit Soest een stopteken.

De agenten vertelden de man dat hij een bekeuring kreeg voor te hard rijden. Op dat moment begon de Soesternaar zich zeer vervelend te gedragen en geloofde totaal niet dat hij 90 km/u had gereden. De agenten vroegen de man uit zijn voertuig te komen en zijn rijbewijs te tonen. Dit werd door hem geweigerd en hij probeerde weg te rijden.

De agenten konden met assistentie de man aanhouden. Op het bureau kreeg hij een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en het niet willen opgeven van zijn naam.

Aanhouding na bedreiging

SOEST Vannacht (4 op 5 juli) zijn een 31-jarige man uit Utrecht en een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De politie heeft tijdens de aanhouding de wapens moeten trekken.

Rond twaalf uur kwam een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen. Onderweg naar de plaats van het incident kwam de politie een personenauto tegemoet met twee inwoners van Soest die schreeuwden dat zij werden achtervolgd door twee mannen in een zwarte personenauto. De agenten hebben vervolgens de bewuste auto staande gehouden. Tijdens de uitpraat-procedure gaf de bestuurder van de auto de indruk iets te willen pakken uit de auto. De agenten voelde zich zo bedreigd dat zij hun wapens hebben getrokken. De twee inzittenden zijn vervolgens geboeid meegenomen naar het politiebureau. Bij nader onderzoek is geen vuurwapen aangetroffen waarna de verdachten zijn heengezonden.