Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.40 uur
Bekeuringen

ZEIST Bij een controle aan de Utrechtseweg in Zeist heeft de politie woensdag een 40-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De politie was net bezig met het installeren van een roodlichtcamera toen vanuit een auto een aansteker naar de agenten werd gegooid.

De bestuurder werd aangesproken en bleek zonder gordel te rijden. De man bleek bovendien zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Voor beide zaken heeft hij een bekeuring gekregen. Bij nader onderzoek bleek ook dat hij nog een boete had openstaan van een kleine tweehonderd gulden

Aanhouding na bedreiging politie

BILTHOVEN In de vroege ochtend van 5 juli is een 33-jarige man uit Bilthoven aangehouden voor het bedreigen van een politieagent. Uit voorzorg hield de politie extra toezicht bij een cafe in Bilthoven. Tegen sluitingstijd zagen twee agenten de Bilthovenaar dreigend op hun voertuig afkomen met twee slag- en steekwapens in zijn handen.

De man, die onder invloed was, sloeg vervolgens de voorruit van het politievoertuig kapot. Een van de agenten is vervolgens uit de auto gestapt en heeft de schreeuwende man onder schot gehouden. Ook de tweede agent heeft uit voorzorg zijn wapen ter hand genomen. De situatie werd grimmiger op het moment dat een grote groep uit het cafe zich met de arrestatie bemoeide.

Ondertussen waren meerdere agenten ter plaatse en gaf de verdachte zich uiteindelijk over. Toen de politie terugkeerde bij de dienstauto bleek dat er diverse voorwerpen waren gestolen waaronder een mobiele telefoon en een kogelwerend vest. Behalve het vest zijn de goederen teruggevonden. De verdachte is naar het bureau overgebracht en zal nog gehoord worden over zijn handelen.

Rijden zonder rijbewijs

BILTHOVEN Surveillerende agenten zagen woensdagavond op de Schaerweijdelaan in Zeist een voertuig rijden met zeer hoge snelheid. Bij aanhouding bleek de 29-jarige automobilist niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Bovendien was de auto onverzekerd en niet APK-gekeurd. De automobilist bleek al eerder te zijn aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen.