EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO wijst bedrijven op noodzaak tot opleiden heftruckchauffeurs

Regelmatig wordt aan verladersorganisatie EVO de vraag gesteld of chauffeurs van heftrucks en andere interntransportmiddelen in het bezit moeten zijn van een diploma of certificaat. De Arbowet schrijft voor dat er sprake moet zijn van voldoende instructie. De vraag is echter wat onder voldoende instructie wordt verstaan. Over de vertaling van Arbo-wetgeving naar praktijk organiseert EVO binnenkort een voorlichtingsbijeenkomst voor haar leden.

De noodzaak van goed opgeleid personeel neemt ook toe door het stijgend aantal ongevallen met heftrucks in Nederland. Terwijl er in 1999 nog 226 ongevallen zijn gemeld, waren er in het jaar 2000 al 261, waarvan zeven met dodelijke afloop.

EVO geeft antwoord op bovenstaande vraag en biedt pasklare oplossingen vanuit de ervaring van EVO. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 27 augustus in De Wouwse Tol te Wouw en duurt van 16.30 uur tot ongeveer 18.45 uur. De bijeenkomst is alleen voor EVO-leden. Aansluitend aan deze bijeenkomst is het mogelijk om uw individuele opleidingsvragen aan de aanwezige EVO-medewerkers te stellen. Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst of meer informatie, kunt u contact opnemen met EVO Valkenswaard, telefoon 040 207 1431.