Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.20 u) Donderdag, 5 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Schandelerboord in Heerlen van een 21-jarige automobilist uit Utrecht had de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. De voor nader onderzoek aangehouden Utrechter weigerde echter iedere medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Toen de verdachte vanmorgenvroeg weer in vrijheid werd gesteld gedroeg hij zich in het politiebureau onzedelijk (toonde zijn geslachtsdeel) en uitte hij allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hebben hem daarop prompt weer aangehouden (waartegen de verdachte zich overigens verzette) en hebben hem ingesloten. De politie maakt ook terzake deze gepleegde feiten proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; belediging
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Imstenrade in Heerlen een 24-jarige Heerlenaar aangehouden. Die had aldaar woorden met iemand waarbij hij, toen de politie erbij kwam, beledigingen uitte in de richting van de politie-agenten en de bekende middelvingers naar de agenten opstak. Die hielden de verdachte vervolgens aan waartegen hij zich flink verzette. Daarbij trachtte de verdachte op een gegeven moment een van de politie-agenten een kopstoot te geven (agent kon dit op tijd ontwijken). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Hoensbroek; verstoring nachtrust
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding van (geluids-)overlast op de Aldenhofstraat in Hoensbroek. Bleek dat een aantal personen voor een flatgebouw aldaar met muziek en drank buiten zaten. Teneinde de overlast te beeindigen en de nachtelijke rust te doen weerkeren werd herhaaldelijk gevorderd de overlast / nachtrustverstoring te beeindigen / naar huis te gaan. Hieraan werd geen medewerking verleend / weigerde men iedere medewerking. Een van deze personen uitte daarnaast beledigingen in de richting van een van de politie-agenten. De politie heeft daarop twee Hoensbroekenaren (36 / 51) aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel / vordering en belediging van een politie-ambtenaar. Een andere Hoensbroekenaar (39) die kwam aangelopen en zich met het gebeurde bemoeide werd terzake openbare dronkenschap eveneens aangehouden. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De nachtelijke rust is weergekeerd.

Hoenbroek; winkeldiefstal
Personeel van een winkel aan het Gebrookerplein in Hoensbroek betrapte afgelopen woensdagmiddag een 31-jarige man uit Brunssum bij diefstal van een paar blikjes frisdrank. De gewaarschuwde politie heeft de blikjes fris inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. Bleek dat de verdachte in andere winkels in Hoensbroek ook nog waspoeder en een T-shirt (dat hij droeg) had gestolen. Het waspoeder werd inbeslaggenomen en eveneens teruggegeven aan de winkeliers. Het T-shirt heeft de verdachte alsnog betaald. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Hoensbroek; winkelkraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn door verbreking van een ruit het winkelpand binnengedrongen en hebben allerlei kleding gestolen zoals jassen, hemden en broeken. De politie stelt een onderzoek in.

Schimmert; inbraak winkel
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Weidestraat in Schimmert. Inbrekers zijn de winkel door vernieling van een ruit van de toegangsdeur binnengedrongen en hebben sigaren en sigaretten gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.